Nohut Dürüm Tanımı İçin Gereçler
500 gr nohut
Lavaş
1 adet orta uzunluk soğan
3 adet patates
1 adet kırmızı kapya biber
Çeyrek demet maydanoz
Çeyrek demet nane
1 er çay kaşığı toz kırmızı biber, kimyon
2 çay kaşığı pul biber
Göz kararı sumak
Nohut Dürüm Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle nohutu haşlayıp kenara alın ve patatesleri kızgın yağda yeterlice kızartın.
Sonra tencerede sıvı yağı kızdırın.
Üzerine kırmızı toz biber, pul biber ve kimyonu ekleyerek yanmayacak halde yavaşça kavurun.
Üzerine haşladığınız nohutu ekleyin yavaşça ezerek pişirin (hepsini ezmeyin püre olmayacak).
Sonra salatalık gereçlerin hepsini piyazlık doğrayın ve en son sumakla yoğurun.
Lavaşa sırası ile nohut, salata, patates ve ince kıyılmış naneyi ekleyin ve dikkatlice sarın yanında ayranla servis edebilirsiniz bu kadar kolay. Afiyet olsun.
Nohut Dürüm Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
500 gr nohut
Lavaş
1 adet orta uzunluk soğan
3 adet patates
1 adet kırmızı kapya biber
Çeyrek demet maydanoz
Çeyrek demet nane
1 er çay kaşığı toz kırmızı biber, kimyon
2 çay kaşığı pul biber
Göz kararı sumak
Nohut Dürüm Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle nohutu haşlayıp kenara alın ve patatesleri kızgın yağda yeterlice kızartın.
Sonra tencerede sıvı yağı kızdırın.
Üzerine kırmızı toz biber, pul biber ve kimyonu ekleyerek yanmayacak halde yavaşça kavurun.
Üzerine haşladığınız nohutu ekleyin yavaşça ezerek pişirin (hepsini ezmeyin püre olmayacak).
Sonra salatalık gereçlerin hepsini piyazlık doğrayın ve en son sumakla yoğurun.
Lavaşa sırası ile nohut, salata, patates ve ince kıyılmış naneyi ekleyin ve dikkatlice sarın yanında ayranla servis edebilirsiniz bu kadar kolay. Afiyet olsun.
Nohut Dürüm Tanımı Fotoğraflı Yapılışı