Son konular

Nohut Mayasından Çok Tatlı Doğal Ev Yoğurdu

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Nohut Mayasından Çok Tatlı Doğal Mesken Yoğurdu Tanımı İçin Gereçler
Açık inek sütü ve nohut

Nohut Mayasından Çok Tatlı Doğal Konut Yoğurdu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır

Birinci evvel nohuttan nasıl yoğur mayası elde ettim size biraz onu anlatayım. Nohut mayamız 3 kademeden oluşmaktadır.
1. Etap:ben yarım litre taze inek sütünden yaptım birinci mayamı 1 su bardağı sütü ılıttım parmağımızı yakmayacak biçimde olucak.
Küçük bir cam kavonozun içine yıkadığım 21 adet nohutu koyuyoruz.
Sonra içine sütümüzü ek ediyoruz kapağını kapatıp sarıp 12 saat dinlenmeye bırakıyoruz.
12 saatin sonunda birinci oluşan yoğurdumuzu görüyoruz.
2. Kademe: yeniden evvelki yaptığımız üzere 1 su bardağı sütü ılıtıyoruz.
Oluşan yoğurtan yalnızca yoğurdundan alıyoruz bir tatlı kaşığı kadar kokusu birinci etapta pek güzel değil fakat sonuç süper olacak.
Oluşan yoğurtla sütümüzü mayalıyoruz yeniden saralım ve yeniden dinlenmeye bırakalım. Bu sefer 8 saat olacak dinlenme süremiz sekiz saatin sonunda elimize gerçek yoğurt geliyor fakat kokusu hala güzel olmayabilir.
Son sürecimiz var daha artık 3:aşama artık yoğurdumuzu ne kadar sütten yapmak istiyorsak yapalım ben elimde kalan yarım litrenin kalanına yaptım.
Birinci garantiye almak istedim düzgün olmazsa diye sütümü ılıttım yoğurdumu mayaladım kavanozda yaptım ve taş üzere tutmuştu mayası tadı çok lezzetliydi.
Daha sonra 5 litreden yaptım yoğurdumu ortadan haftalar geçmesine karşın tadı birinci günkü kadar tatlı ve lezzetli oldu denemek isteyen herkese şimdiden kolay gelsin
Küçük bir not:ben yoğurdumu genelde 45 derecede mayalıyorum.
Üzerini de ince iki kat tülbent örtüyorum o biçimde 12 saat dinlendiriyorum içinde hiç su olmuyor.
Birinci mayamızı yapması uzun diye vazgeçmeyin inanın sonuç mükemmel olacak hepinize şimdiden afiyet olsun. .
Nohut Mayasından Çok Tatlı Doğal Konut Yoğurdu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Ev Yoğurdu Tarifi İçin Malzemeler 5 kg süt ( sokak sütü ) 1 kase önceki yoğurdunuzdan maya 1 tatlı kaşığı şeker (Eşki mayayı tatlandırmak için) Ev Yoğurdu Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Yaklaşık 15 senedir yoğurdumu evde kendim mayalarım. Deneme yanılma taktiklerini uygulaya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Kavanozda Konut Yoğurdu Tanımı İçin Materyaller 3 lt çiğ süt 1 yemek kaşığı yoğurt mayası Kavanozda Konut Yoğurdu Tanımı Yapılışı Sütümüzü kaynayana kadar karıştırarak pişiriyoruz. Kaynamaya başlayınca ocağın altını en kısık ateşe alıp 10 dk boyunca 2 3 dakikada bir karıştırarak pişirmeye...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Konut İmali Yoğurt Tanımı İçin Materyaller 5 kilo taze günlük inek sütü Mayalamak için ; Yoğurt ( ben 5 litreye 5 kaşık yoğurt koyuyorum kaç litreyse o kadar kaşık yani, ben yıllardır bu türlü yapıyorum çok da hoş yoğurdum olur ) (yoksa yoğurt mayası ancak hiç denemedim yoğurt mayasını) Mesken...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Yeni azıklara teker teker başlayın ve üç-dört gün boyunca öteki yeni bir azık vermeyin. Her yeni besin ile birlikte ishal, döküntü, gaz, kabızlık, alerji, kusma üzere belirtilerin olup olmadığını gözleyin. Bunlardan rastgele birini gördüğünüz anda, kuşkulandığınız yiyeceği diyetten çıkarın ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
Üst Alt