Nohut Sulusu Tanımı İçin Malzemeler
2 su bardağı haşlanmış nohut
1 kase kuzu kuşbaşı
1 kase arpacık soğan
Yarım yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tatlı toz biber
Tuz
Karabiber
Üzerini geçecek kadar su
Yarım su bardağı zeytinyağı
Nohut Sulusu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Zeytinyağını tencereye alın ve ısınınca kuşbaşı etleri ekleyip kavurun üzerine arpacık soğanı da ekleyip 1-2 dk kavurun.
Salça, toz biber, karabiber ve tuzunu ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar kavurun.
Üzerine nohutları da ekleyin üzerini geçecek kadar su ek edin ve 15 dk kadar pişirin. Afiyet olsun.
Nohut Sulusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı haşlanmış nohut
1 kase kuzu kuşbaşı
1 kase arpacık soğan
Yarım yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tatlı toz biber
Tuz
Karabiber
Üzerini geçecek kadar su
Yarım su bardağı zeytinyağı
Nohut Sulusu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Zeytinyağını tencereye alın ve ısınınca kuşbaşı etleri ekleyip kavurun üzerine arpacık soğanı da ekleyip 1-2 dk kavurun.
Salça, toz biber, karabiber ve tuzunu ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar kavurun.
Üzerine nohutları da ekleyin üzerini geçecek kadar su ek edin ve 15 dk kadar pişirin. Afiyet olsun.
Nohut Sulusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı