Nohutlu Gurcu Corbası Tarifi Resimli
Resimli Nohutlu Gurcu Corbası Tarifi
Nohutlu Gurcu Corbası Tarifi
imagesnohutlugurcucorbasitarifiresimli5ad449046cc43
Malzemeler:
1 Adet orta boy soğan
1 Cay ufak doğranmış tavuk eti
Su bardağı nohut
68 Su bardağı tavuk suyu
1 Kahve fincanı pirinc
4 Corba kaşığı sıvıyağ
Yarım cay kaşığı safran
Tuz, karabiber
Terbiyesi icin :
Yarım limon suyu
1 Adet yumurta sarısı
Nohudun pişme suresi yaklaşık 115 saat
Hazırlanışı:
Nohudu akşamdan tuzlu su ile haşlayın Ertesi gun suyunu değiştirin Nohutlar yumuşayana dek yaklaşık 115 saat kadar pişirin Suyunu suzup bekletin Tavuk etleri ve pirinc yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin Tavuk suyunu tencereye alıp yıkanmış pirinc, ortadan bolunmuş tavuk eti, soğan, yağ, karabiber, tuz ve safranı ekleyin Nohutları da ilave edin Yumurta sarısı ve limon suyunu ayrı bir kasede cırpın ve hazırladığınız terbiyeyi pişmekte olan corbaya azar azar dokerek ve karıştırarak ilave edin Corbayı sıcak olarak kaselere dokup, arzu ederseniz uzerini maydanoz ile susleyerek servis yapabilirsiniz
Resimli Nohutlu Gurcu Corbası Tarifi
Nohutlu Gurcu Corbası Tarifi
imagesnohutlugurcucorbasitarifiresimli5ad449046cc43
Malzemeler:
1 Adet orta boy soğan
1 Cay ufak doğranmış tavuk eti
Su bardağı nohut
68 Su bardağı tavuk suyu
1 Kahve fincanı pirinc
4 Corba kaşığı sıvıyağ
Yarım cay kaşığı safran
Tuz, karabiber
Terbiyesi icin :
Yarım limon suyu
1 Adet yumurta sarısı
Nohudun pişme suresi yaklaşık 115 saat
Hazırlanışı:
Nohudu akşamdan tuzlu su ile haşlayın Ertesi gun suyunu değiştirin Nohutlar yumuşayana dek yaklaşık 115 saat kadar pişirin Suyunu suzup bekletin Tavuk etleri ve pirinc yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin Tavuk suyunu tencereye alıp yıkanmış pirinc, ortadan bolunmuş tavuk eti, soğan, yağ, karabiber, tuz ve safranı ekleyin Nohutları da ilave edin Yumurta sarısı ve limon suyunu ayrı bir kasede cırpın ve hazırladığınız terbiyeyi pişmekte olan corbaya azar azar dokerek ve karıştırarak ilave edin Corbayı sıcak olarak kaselere dokup, arzu ederseniz uzerini maydanoz ile susleyerek servis yapabilirsiniz