Nohutlu Ispanak Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
Yarım kilo ıspanak
1 su bardağı haşlanmış nohut
2-3 yemek kaşığı bulgur (ben artan bulgur pilavından kullandım )
1 tane soğan
2 tane rendelenmiş havuç
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
5 yemek kaşığı domates konservesi veya 1 tane büyük domates
1 çay bardağı sıcak su
Tuz
Nohutlu Ispanak Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ispanakları sirkeli suda bekletip, bol suda yıkadıktan sonra doğruyoruz.
Soğanı yemeklik doğrayıp, zeytinyağında yumuşayana kadar kavuruyoruz.
Rendelediğimiz havucu ekleyip kavuruyoruz.
Yazdan hazırladığım domates konservesi(veya 1 tane büyük domates) ve biber salçasını ekleyip bir kaç kez çevirip doğradığımız ıspanakları ilave edip,ıspanaklar sönene kadar kavuruyoruz.
Yıkanan bulguru, haşlanmış nohutu, sıcak suyu ve tuzunu ekleyip, birkaç kez çevirdikten sonra kapağını kapatıp 20-25 dakika pişmeye bırakıyoruz.
Nohutlu Ispanak Yemeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Yarım kilo ıspanak
1 su bardağı haşlanmış nohut
2-3 yemek kaşığı bulgur (ben artan bulgur pilavından kullandım )
1 tane soğan
2 tane rendelenmiş havuç
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
5 yemek kaşığı domates konservesi veya 1 tane büyük domates
1 çay bardağı sıcak su
Tuz
Nohutlu Ispanak Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ispanakları sirkeli suda bekletip, bol suda yıkadıktan sonra doğruyoruz.
Soğanı yemeklik doğrayıp, zeytinyağında yumuşayana kadar kavuruyoruz.
Rendelediğimiz havucu ekleyip kavuruyoruz.
Yazdan hazırladığım domates konservesi(veya 1 tane büyük domates) ve biber salçasını ekleyip bir kaç kez çevirip doğradığımız ıspanakları ilave edip,ıspanaklar sönene kadar kavuruyoruz.
Yıkanan bulguru, haşlanmış nohutu, sıcak suyu ve tuzunu ekleyip, birkaç kez çevirdikten sonra kapağını kapatıp 20-25 dakika pişmeye bırakıyoruz.
Nohutlu Ispanak Yemeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı