Nohutlu Kuzu İncikli Haşlama (Yahni) Tarifi İçin Malzemeler
1 kg kuzu incik
2,5 lt su
2 su bardağı nohut
2 yemek kaşığı tuz
1 soğan 2 defne yaprağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı un
Nohutlu Kuzu İncikli Haşlama (Yahni) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Nohutları akşamdan ıslayın.
Etleri kaynar suya koyun, kaynamaya başlayınca koyu köpük olacaktır bütün tencereyi boşaltın etleri güzelce yıkayın ve yeni su koyup tencereye doldurun.
Nohut, tuz, defne yaprağı ve soğan ekleyin ve eti yumuşuncaya kadar pişirin.
Ayrı bir tavada yağ ve unu kavurup haşlamaya ilave edip iyice karıştın.
Afiyet olsun.
Nohutlu Kuzu İncikli Haşlama (Yahni) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 kg kuzu incik
2,5 lt su
2 su bardağı nohut
2 yemek kaşığı tuz
1 soğan 2 defne yaprağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı un
Nohutlu Kuzu İncikli Haşlama (Yahni) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Nohutları akşamdan ıslayın.
Etleri kaynar suya koyun, kaynamaya başlayınca koyu köpük olacaktır bütün tencereyi boşaltın etleri güzelce yıkayın ve yeni su koyup tencereye doldurun.
Nohut, tuz, defne yaprağı ve soğan ekleyin ve eti yumuşuncaya kadar pişirin.
Ayrı bir tavada yağ ve unu kavurup haşlamaya ilave edip iyice karıştın.
Afiyet olsun.
Nohutlu Kuzu İncikli Haşlama (Yahni) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı