Nohutlu Mantı (Kızarmış Tavuk Eşliğinde) Tarifi İçin Malzemeler
6-7 su bardağı un
Alabildiğince ılık su
Tuz
1 adet yumurta
1 bütün tavuk
İç harcı:
1 su bardağı nohut
1 adet kuru soğan
1/2 (yarım) yemek kaşığı salça
Üzeri için:
2 yemek kaşık tereyağı
2 yemek kaşık salça
Tavuk suyu
Nohutlu Mantı (Kızarmış Tavuk Eşliğinde) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un ,yumurta, tuz ve ılık suyu alıp bütün malzemeleri güzelce karıştırıp yoğuralım ele yapışmasın çok fazla açacağımız için.
Hamur dinlenirken tavuğumuzu parçalara ayırıp haşlayalım tavuk suyu elde edelim.
İç harcı için de malzemelerimizle bildiğiniz nohut yemeği pişiriyoruz.
Piştikten sonra ezecek yardımıyla eziyoruz güzelce.
Hamurla bezeler haline getirelim tek tek açıp içlerini koyalım.
Tereyağıyla yağladığımız fırın tepsimize dizelim.
Üzerleri kızarıncaya dek pişirelim dk sı önemli değil piştiğini anlarsınız kızarınca.
Bu esnada piştikten sonra çıkaralım tepsimizi ve soğusun, fırına tavukları salçalı sos yapıp atalım kızarsın.
Tavuklar kızarırken mantı tepsimizi ocağa alalım ve üzerine tereyağıyla salçayı erittiğimiz sosa tavuk suyunu ekleyip dökelim.
Kısık ateşte mantılar yumuşayana dek pişirelim dikkat edelim dibi tutmasın altı yanabilir fırın tepsisi ince olduğundan direkt ateşte.
Daha sonra kızarmış tavuk ve yoğurt eşliğinde mantımızı servis edebiliriz. Afiyet olsun
Nohutlu Mantı (Kızarmış Tavuk Eşliğinde) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
6-7 su bardağı un
Alabildiğince ılık su
Tuz
1 adet yumurta
1 bütün tavuk
İç harcı:
1 su bardağı nohut
1 adet kuru soğan
1/2 (yarım) yemek kaşığı salça
Üzeri için:
2 yemek kaşık tereyağı
2 yemek kaşık salça
Tavuk suyu
Nohutlu Mantı (Kızarmış Tavuk Eşliğinde) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un ,yumurta, tuz ve ılık suyu alıp bütün malzemeleri güzelce karıştırıp yoğuralım ele yapışmasın çok fazla açacağımız için.
Hamur dinlenirken tavuğumuzu parçalara ayırıp haşlayalım tavuk suyu elde edelim.
İç harcı için de malzemelerimizle bildiğiniz nohut yemeği pişiriyoruz.
Piştikten sonra ezecek yardımıyla eziyoruz güzelce.
Hamurla bezeler haline getirelim tek tek açıp içlerini koyalım.
Tereyağıyla yağladığımız fırın tepsimize dizelim.
Üzerleri kızarıncaya dek pişirelim dk sı önemli değil piştiğini anlarsınız kızarınca.
Bu esnada piştikten sonra çıkaralım tepsimizi ve soğusun, fırına tavukları salçalı sos yapıp atalım kızarsın.
Tavuklar kızarırken mantı tepsimizi ocağa alalım ve üzerine tereyağıyla salçayı erittiğimiz sosa tavuk suyunu ekleyip dökelim.
Kısık ateşte mantılar yumuşayana dek pişirelim dikkat edelim dibi tutmasın altı yanabilir fırın tepsisi ince olduğundan direkt ateşte.
Daha sonra kızarmış tavuk ve yoğurt eşliğinde mantımızı servis edebiliriz. Afiyet olsun
Nohutlu Mantı (Kızarmış Tavuk Eşliğinde) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı