Son konular

Nohutlu Şehriye Çorbası (Salçalı Et Suyunda Tam Ölçülü)

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
36
Coin
256,938
Nohutlu Şehriye Çorbası (Salçalı Et Suyunda Tam Ölçülü) Tanımı İçin Gereçler
1 adet küçük soğan
1 yemek kaşık tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
5 yemek kaşığı konserve domates
1 su bardağı et suyu
3 su bardağı kaynamış su
Yarım çay bardağı arpa şehriye
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı nane
Limon

Nohutlu Şehriye Çorbası (Salçalı Et Suyunda Tam Ölçülü) Tanımı Yapılışı

Soğan yemeklik (küçük) doğranır ve eritilen yağda kızdırılır ( soğanların ağzınıza gelmesini sevmiyorsanız çorbanın içine bütün olarak da atabilirsiniz çorba hazır olduğunda içinden çıkarabilirsiniz soğan çorbaya aromasını verecektir).
Hafif rengi dönen soğana salça eklenir biraz çevrilir.
Domatesimiz eklenir biraz çevrilir ( konserve yerine 1 domates de rendelenip koyulabilir).
Et suyu eklenir (ben evvelce buzluğa koyduğum et suyunu kullandım direk buz halinde eklenir).
Sıcak su eklenir kaynamaya bırakılır.
Kaynayan salçalı suya şehriye ve nohut eklenir ( nohutlar da evvelce haşlanıp buzluğa kaldırılmış olanlardan ).
Tuz ve nane eklenir.
Çorba 10 dakika kadar pişirilir (kontrol edilir şehriyeler yumuşayana kadar ).
Tam ölçülü et suyunda salçalı arpa şehriyeli nohutlu çorbamız hazır.

Lezzetli doyurucu yararlı.

Limon ile servis edilir dileyen pişirirken içerisine de sıkabilir.

Deneyeceklere afiyet olsun. .
 

Similar threads

  • Soru
Nohutlu Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı arpa şehriye 1 yemek kaşığı biber salçası 5 tepeleme kaşığı domates rendesi 1 çay bardağı nohut 1 tüm limon 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı pulbiber 1 tatlı kaşığı nane 2 diş sarımsak Yarım çay bardağı sıvı yağ Yarım çay bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Nohutlu Yoğurt Çorbası Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı haşlanmış nohut 1 çay bardağı dövme Yarım çay bardağı şehriye Yarım limon suyu 2 diş sarımsak Tuz Terbiyesi için; 1.5 su bardağı yoğurt 1 yumurta sarısı 1 yemek kaşığı un Sos için; 2 yemek kaşığı tereyağı 1.5 tatlı kaşığı nane 1 tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Yeşil Mercimekli Nohutlu Meze Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı yeşil mercimek 1 çay bardağı arpa şehriye 1 kase maydanoz 500 gram süzme yoğurt 2 diş rendelenmiş sarımsak Tuz, karabiber Üzeri için: 1,5 su bardağı haşlanmış nohut 1 adet soğan 5 yemek kaşığı zeytinyağ 1/2 (yarım) yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Tavuk Suyunda Tam Ölçülü Erişte Çorbası (Çok Pratik Çok Lezzetli) (Videolu) Tanımı İçin Gereçler Yarım kase erişte 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı biber salçası(koyu kıvamdaysa yarım kaşık) Yarım yemek kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı kuru nane 1 adet soğan 1 adet yeşil biber 1 adet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
  • Soru
Nohutlu Mantı Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 1 adet orta uzunluk soğan 2 diş sarımsak 2 çorba kaşığı domates salçası 1 su bardağı haşlanmış nohut 1 su bardağından biraz fazla minik mantı 4-5 çorba kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tereyağ 1 tatlı kaşığı un Nane karabiber pulbiber tuz. Nohutlu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
Üst Alt