Nohutlu Tavuklu Pilav Tanımı İçin Materyaller
1,5 bardak haşlanmış nohut
1,5 bardak pirinç
2,5 bardak sıcak su
1-2 adet haşlanmış tavuk göğsü
3 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Nohutlu Tavuklu Pilav Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Tencereye 1 buçuk yemek kaşığı tereyağı ve isterseniz az sıvı yağ ekliyoruz.
Süzdüğümüz pirinci tencereye ekleyip uygunca kavuruyoruz. Bir 5-10 dakika karıştırarak kavuralım.
Akabinde kaynamış suyu ek edelim nohutları da ekleyip karıştıralım 1 buçuk tatlı kaşığı tuz ekleyelim ve ocağı en kısık ayara getirelim tencerenin kapağını kapatıp yaklaşık 20 dakika suyunu çekmesini bekleyelim.
Tavsiyem pilav olduktan sonra bir sofra bezine sarıp en az 20 dakika bekletmek daha âlâ olacaktır zira dinlenmiş pilav her vakit daha lezzetli oluyor.
Sonrasında haşlanmış tavukları didiyoruz. Bir tavaya 1 buçuk kaşık tereyağı koyup tavukları ekliyoruz tuzunu da atıp tahta bir kaşıkla 5 dakika kavuruyoruz. Dilediğiniz üzere servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
Not: En kıymetlisi nohutları ve tavuğu evvelce haşlıyoruz. Ben pirinci sıcak suda 15 dakika beklettim.
1,5 bardak haşlanmış nohut
1,5 bardak pirinç
2,5 bardak sıcak su
1-2 adet haşlanmış tavuk göğsü
3 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Nohutlu Tavuklu Pilav Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Tencereye 1 buçuk yemek kaşığı tereyağı ve isterseniz az sıvı yağ ekliyoruz.
Süzdüğümüz pirinci tencereye ekleyip uygunca kavuruyoruz. Bir 5-10 dakika karıştırarak kavuralım.
Akabinde kaynamış suyu ek edelim nohutları da ekleyip karıştıralım 1 buçuk tatlı kaşığı tuz ekleyelim ve ocağı en kısık ayara getirelim tencerenin kapağını kapatıp yaklaşık 20 dakika suyunu çekmesini bekleyelim.
Tavsiyem pilav olduktan sonra bir sofra bezine sarıp en az 20 dakika bekletmek daha âlâ olacaktır zira dinlenmiş pilav her vakit daha lezzetli oluyor.
Sonrasında haşlanmış tavukları didiyoruz. Bir tavaya 1 buçuk kaşık tereyağı koyup tavukları ekliyoruz tuzunu da atıp tahta bir kaşıkla 5 dakika kavuruyoruz. Dilediğiniz üzere servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
Not: En kıymetlisi nohutları ve tavuğu evvelce haşlıyoruz. Ben pirinci sıcak suda 15 dakika beklettim.