Nutellalı Fındıklı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
2 yemek kaşığı dolusu margarin veya tereyağ (ben tereyağ kullanıyorum)
Yarım su bardağı sıvı yağ
3 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
3,5 su bardağı mısır nişastası
2 su bardağı un
Üzeri için;
3-4 yemek kaşığı kavanoz nutella veya torku
3 kaşık sıvı yağ
Dövülmüş fındık
Nutellalı Fındıklı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Nefisss ağızda dağılan çikolatalı fındıklı kurabiye
Öncelikle nişasta ve kabartma tozu hariç diğer tüm malzemeleri bir kaba alıp yoğuralım.
Ardından ilk önce nişastayı azar azar sonrasında unu ve kabartma tozunu yedire yedire ele yapışmayacak bir hamur elde edelim.
Hamuru yarım saat dinlendirdikten sonra ceviz büyüklüğünde bezeler haline getirip tepsiye dizelim.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri pembeleşinceye dek pişirelim. (yaklaşık 20-30 dk).
Fırını önceden ısıtmak önemli kurabiyelerin dağılmaması için.
Sonrasında kaynar suyun üzerine sıcağa dayanıklı bir tabak veya kase alalım ve 3 yemek kaşığı çikolatayı alıp sıvı yağ ekledikten sonra erimeye bırakalım.
Eriyen çikolataya kurabiyeyi bandırıp sonra sonra üzeri için kullanmak istediğimiz malzemeye bandırarak düz bir tabağa alalım.
ben fındık kullandım siz dilerseniz zevke göre mısır gevreği, haşhaş, hindistan cevizi gibi şeyler de kullanabilirsiniz.
Afı̇yet olsun
Nutellalı Fındıklı Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 yemek kaşığı dolusu margarin veya tereyağ (ben tereyağ kullanıyorum)
Yarım su bardağı sıvı yağ
3 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
3,5 su bardağı mısır nişastası
2 su bardağı un
Üzeri için;
3-4 yemek kaşığı kavanoz nutella veya torku
3 kaşık sıvı yağ
Dövülmüş fındık
Nutellalı Fındıklı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Nefisss ağızda dağılan çikolatalı fındıklı kurabiye
Öncelikle nişasta ve kabartma tozu hariç diğer tüm malzemeleri bir kaba alıp yoğuralım.
Ardından ilk önce nişastayı azar azar sonrasında unu ve kabartma tozunu yedire yedire ele yapışmayacak bir hamur elde edelim.
Hamuru yarım saat dinlendirdikten sonra ceviz büyüklüğünde bezeler haline getirip tepsiye dizelim.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri pembeleşinceye dek pişirelim. (yaklaşık 20-30 dk).
Fırını önceden ısıtmak önemli kurabiyelerin dağılmaması için.
Sonrasında kaynar suyun üzerine sıcağa dayanıklı bir tabak veya kase alalım ve 3 yemek kaşığı çikolatayı alıp sıvı yağ ekledikten sonra erimeye bırakalım.
Eriyen çikolataya kurabiyeyi bandırıp sonra sonra üzeri için kullanmak istediğimiz malzemeye bandırarak düz bir tabağa alalım.
ben fındık kullandım siz dilerseniz zevke göre mısır gevreği, haşhaş, hindistan cevizi gibi şeyler de kullanabilirsiniz.
Afı̇yet olsun
Nutellalı Fındıklı Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı