O Bir Klasik Mercimek Çorbası Tanımı İçin Gereçler
1, 5 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet orta uzunluk soğan
1 adet orta uzunluk patates
1 adet havuç
2 diş sarımsak
1, 5 litre kaynamış su
1, 5 tatlı kaşığı tuz (Damak tadınıza nazaran )
2 su bardağı et suyu (Yoksa tıpkı ölçü kaynamış su )
Sosu için
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı toz biber
1/2 (yarım) çay kaşığı pul biber
O Bir Klasik Mercimek Çorbası Tanımı Yapılışı
Mercimek yıkanır geniş bir tencereye alınır.
Üzerine küp doğranmış patates, havuç, soğan ve bütün halde 2 diş sarımsak eklenir.
1, 5 litre kaynamış su ve tuz ek edilip 30-35 dk pişirilir.
Mercimek ve sebzeler yumuşayınca blenderdan geçirilir.
Et suyu yahut sıcak su eklemesi yapılır, orta ateşte kaynamaya bırakılır.
Sosu için zeytinyağ ve tereyağ kızdırılır, üzerine baharatları eklenip kaynayan çorbanın üzerine boşaltılır.
4-5 dk daha kaynatılıp olmaktan alınır.Afiyet olsun
1, 5 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet orta uzunluk soğan
1 adet orta uzunluk patates
1 adet havuç
2 diş sarımsak
1, 5 litre kaynamış su
1, 5 tatlı kaşığı tuz (Damak tadınıza nazaran )
2 su bardağı et suyu (Yoksa tıpkı ölçü kaynamış su )
Sosu için
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı toz biber
1/2 (yarım) çay kaşığı pul biber
O Bir Klasik Mercimek Çorbası Tanımı Yapılışı
Mercimek yıkanır geniş bir tencereye alınır.
Üzerine küp doğranmış patates, havuç, soğan ve bütün halde 2 diş sarımsak eklenir.
1, 5 litre kaynamış su ve tuz ek edilip 30-35 dk pişirilir.
Mercimek ve sebzeler yumuşayınca blenderdan geçirilir.
Et suyu yahut sıcak su eklemesi yapılır, orta ateşte kaynamaya bırakılır.
Sosu için zeytinyağ ve tereyağ kızdırılır, üzerine baharatları eklenip kaynayan çorbanın üzerine boşaltılır.
4-5 dk daha kaynatılıp olmaktan alınır.Afiyet olsun