Son konular

Oklava Kullanmadan Pratik Katmer Poğaça

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Oklava Kullanmadan Pratik Katmer Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı ılık süt (200 ml)
1 su bardağı ılık su(200 ml)
1 su bardağı oda sıcaklığında yoğurt
2 yemek kaşığı şeker
1 paket instant maya (10 gram)
1 su bardağından biraz eksik sıvı yağ (160 ml)
2 adet yumurta (sarıları üzerine sürülecek)
7 su bardağı un (840 gram)
1,5 tatlı kaşığı tuz
Arasına sürmek için:
100 gram eritilmiş tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ (45 ml)
Üzeri için:
Ayırdığım yumurta sarılarına 1 yemek kaşığı süt ekledim
Susam ve çörek otu

Oklava Kullanmadan Pratik Katmer Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Herkese merhabalar bugün sizlere nefis katmer poğaça tanımıyla geldim oklava kullanmadan pratik bir formda hazırlanan bir tanım çabucak imaline geçelim
Hamuru için, ılık sütü, ılık suyu, oda sıcaklığındaki yoğurdu, şekeri ve mayayı yoğurma kabına alalım ve şeker çözülünceye kadar karıştıralım.
Üzerine sıvı yağı, yumurta beyazını ekleyerek karıştıralım.
Unu denetimli bir halde ekleyelim, son olarak tuzu da ekleyerek spatulayla karıştıralım.
Ben biraz kıvam alınca yoğurmaya başlıyorum.
Unu denetim ekleyerek yumuşak ele yapışan bir hamur yoğuralım.
Hamur toparlanınca birkaç dk güzelce yoğuralım.
Üzerini streç sinema ve mutfak örtüsüyle örterek 1 saat mayalandıralım.
Mayalanan hamuru tezgaha alarak 4 modüle bölelim.
Bezeler oluşturarak un serptiğimiz bir tepsiye alalım.
Diğer tarafta tereyağını eriterek içine sıvı yağı ekleyelim ve karıştıralım.
Bezenin birini tezgaha alarak orta ara tereyağı ekleyerek elimizle 30 cm çapında açalım.
4 bezeyi de tıpkı halde açarak üst üste koyalım ve üzerini pak poşetle örterek 15-20 dk dinlendirelim.
Dinlenen hamurların birini tezgaha alarak çok az orta ara yağdan ekleyerek elimizle açalım.
Çok kolay açılıyor. Yırtılmalar olabilir sorun değil. Açabildiğiniz kadar açın, çok da fazla yağa bulamadan.
Açılan hamuru rulo yapalım ve gül böreği yapar üzere dolayalım.
Elimizle biraz açarak fırın tepsisine alalım.
Diğer hamurlara da form verelim. Form verme işi bitince üzerine pak bez örterek 25-30 dk tepsi mayası yapalım.
Ardından yumurta sarısına 1 yemek kaşığı süt ekleyerek karıştıralım ve fırçayla dağıtalım.
Son olarak susam ve çörek otu ekleyebiliriz.
Önceden ısıttığımız 200 derece fırında 25 dk kadar pişirelim.
İlk sıcağı çıkınca servis edebilirsiniz. Kat kat ayrılan yumuşacık bir katmer poğaça oluyor lezzeti tek sözle şahane oluyor deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Bu ve öbür tariflerimin ayrıntılı anlatımlı görüntüleri için sizleri youtube kanalıma beklerim

Oklava Kullanmadan Pratik Katmer Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt