Son konular

Oklava Merdane Kullanmadan El Açması Börek

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Oklava Merdane Kullanmadan El Açması Börek Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:
6 su bardağı un
2.5 su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için:
Ben kıymalı yaptım siz istediğiniz şekilde yapabilirsiniz.(Ispanaklı,pırasalı,peynirli veya patatesli)
250 gram kıyma
3 adet soğan
Yarım demet maydanoz
Sıvıyağ
Tuz, pulbiber, karabiber
Hamuru yağlamak için:
1 çay bardağı sıvı yağ (150 ml lik)
1 yemek kaşığı tereyağ

Oklava Merdane Kullanmadan El Açması Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamurumuzun malzemelerini hepsini bir araya katarak ele yapışmayacak şekilde kulak memesi yumuşaklığında özlü bir hamur yoğurup üzerini streçle kapatıp 20 dakika bekletiyoruz.
Daha sonra hamurumuzu 24 eşit parçaya bölüp beze yapıyoruz ve herbir bezeyi sıvı yağ ve erittiğimiz tereyağ karışımına batırıp büyük bir tepsinin içine koyuyoruz.
Sonra her bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde elimizle açıyoruz ve 12 hamuru üst üste koyuyoruz.
Diğer 12 parçayı da aynı şekilde elimizle açıp onları da tepsideki hamurun yanına üst üste koyup streçle kapatıp 15 dakika daha bekletiyoruz.
Bu arada iç harcımızı hazırlıyoruz. İç malzemelerimizin hepsini geniş bir tavaya koyup kavuruyoruz.
Hamurumuz 15 dakika dinlendikden sonra üst üste koyduğumuz ilk 12 parçayı elimizle açtırarak yağlı tepsiye koyuyoruz.
Üzerine hazırladığımız harcı koyuyoruz.
Diğer 12 parçayı elimizde açarak harcımızın üstünü kapatacak şekilde tepsiye koyuyoruz.
Üstüne isterseniz sadece yağ sürün isterseniz yumurta sarısı sürün ben yumurta sarısı sürdüm.
Önceden 180°de ısıtılmış fırına atıyoruz ve kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Oklava Merdane Kullanmadan El Açması Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Pratik El Açması Mayalı Peynirli Börek (Oklava Kullanmadan) Tanımı İçin Malzemeler 3 su bardağı su 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı maya 6 su bardağı un denetimli ekleyin 1 su bardağı sıvı yağ 100 gram eritilmiş margarin Üzerine; Yumurta sarısı İçi için; 500 gram beyaz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
  • Soru
El Açması Börek (Oklava Kullanmadan) Tanımı İçin Malzemeler 5 su bardağı un 2 su bardağı su 2 tatlı kaşığı tuz (Silme) 1 yemek kaşığı maya 1 yumurta sarısı (Üzerine sürmek için ) Hamurun ortasına sürmek için; 100 gram margarin 1 çay bardağı sıvı yağ İç harcı için; Peynir çökelek El Açması Börek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
El Açması Börek Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 5 su bardağı un 2.5 -3 su bardağı su (Dikkatlice) 1 çorba kaşığı tuz 1 çorba kaşığı sıvıyağ 1 tatlı kaşığı sirke Zeytin yağı İç harcı için; 6 adet patates Üzeri için; 1 çorba kaşığı yoğurt 1 adet yumurta El Açması Börek Tarifi Nasıl Yapılır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
El Açması Lorpeynirli Ispanaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için: 1 adet yumurta 1 paket kabartma tozu 1 çay bardağı ılık su 1 çay bardağı süt 1 yemek kaşığı sirke 1 çay kaşığı dolusu tuz 1 çay bardağı sıvı yağ Aldığı kadar un İçi için: Yarım kilo ıspanak 1 su bardağı lor peyniri Yarım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
El Açması Börek Tarifi İçin Malzemeler 4 su bardağı un 1 tatlı kaşığı tuz Aldığı kadar su Arası için ; 50 gr margarin Yarım sıvı yağ İç harcı için; Lor peyniri 1 tane soğan 2 çay kaşığı pul biber Üzeri için; 2 yemek kaşığı yoğurt (sulandırılmış) El Açması Börek Tarifi Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
Üst Alt