Oklava Merdane Kullanmadan El Açması Börek Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
6 su bardağı un
2.5 su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için:
Ben kıymalı yaptım siz istediğiniz şekilde yapabilirsiniz.(Ispanaklı,pırasalı,peynirli veya patatesli)
250 gram kıyma
3 adet soğan
Yarım demet maydanoz
Sıvıyağ
Tuz, pulbiber, karabiber
Hamuru yağlamak için:
1 çay bardağı sıvı yağ (150 ml lik)
1 yemek kaşığı tereyağ
Oklava Merdane Kullanmadan El Açması Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamurumuzun malzemelerini hepsini bir araya katarak ele yapışmayacak şekilde kulak memesi yumuşaklığında özlü bir hamur yoğurup üzerini streçle kapatıp 20 dakika bekletiyoruz.
Daha sonra hamurumuzu 24 eşit parçaya bölüp beze yapıyoruz ve herbir bezeyi sıvı yağ ve erittiğimiz tereyağ karışımına batırıp büyük bir tepsinin içine koyuyoruz.
Sonra her bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde elimizle açıyoruz ve 12 hamuru üst üste koyuyoruz.
Diğer 12 parçayı da aynı şekilde elimizle açıp onları da tepsideki hamurun yanına üst üste koyup streçle kapatıp 15 dakika daha bekletiyoruz.
Bu arada iç harcımızı hazırlıyoruz. İç malzemelerimizin hepsini geniş bir tavaya koyup kavuruyoruz.
Hamurumuz 15 dakika dinlendikden sonra üst üste koyduğumuz ilk 12 parçayı elimizle açtırarak yağlı tepsiye koyuyoruz.
Üzerine hazırladığımız harcı koyuyoruz.
Diğer 12 parçayı elimizde açarak harcımızın üstünü kapatacak şekilde tepsiye koyuyoruz.
Üstüne isterseniz sadece yağ sürün isterseniz yumurta sarısı sürün ben yumurta sarısı sürdüm.
Önceden 180°de ısıtılmış fırına atıyoruz ve kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Oklava Merdane Kullanmadan El Açması Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için:
6 su bardağı un
2.5 su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için:
Ben kıymalı yaptım siz istediğiniz şekilde yapabilirsiniz.(Ispanaklı,pırasalı,peynirli veya patatesli)
250 gram kıyma
3 adet soğan
Yarım demet maydanoz
Sıvıyağ
Tuz, pulbiber, karabiber
Hamuru yağlamak için:
1 çay bardağı sıvı yağ (150 ml lik)
1 yemek kaşığı tereyağ
Oklava Merdane Kullanmadan El Açması Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamurumuzun malzemelerini hepsini bir araya katarak ele yapışmayacak şekilde kulak memesi yumuşaklığında özlü bir hamur yoğurup üzerini streçle kapatıp 20 dakika bekletiyoruz.
Daha sonra hamurumuzu 24 eşit parçaya bölüp beze yapıyoruz ve herbir bezeyi sıvı yağ ve erittiğimiz tereyağ karışımına batırıp büyük bir tepsinin içine koyuyoruz.
Sonra her bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde elimizle açıyoruz ve 12 hamuru üst üste koyuyoruz.
Diğer 12 parçayı da aynı şekilde elimizle açıp onları da tepsideki hamurun yanına üst üste koyup streçle kapatıp 15 dakika daha bekletiyoruz.
Bu arada iç harcımızı hazırlıyoruz. İç malzemelerimizin hepsini geniş bir tavaya koyup kavuruyoruz.
Hamurumuz 15 dakika dinlendikden sonra üst üste koyduğumuz ilk 12 parçayı elimizle açtırarak yağlı tepsiye koyuyoruz.
Üzerine hazırladığımız harcı koyuyoruz.
Diğer 12 parçayı elimizde açarak harcımızın üstünü kapatacak şekilde tepsiye koyuyoruz.
Üstüne isterseniz sadece yağ sürün isterseniz yumurta sarısı sürün ben yumurta sarısı sürdüm.
Önceden 180°de ısıtılmış fırına atıyoruz ve kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Oklava Merdane Kullanmadan El Açması Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı