Son konular

Oklavasız El Açması Börek (Çıtır Çıtır)

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Oklavasız El Açması Börek (Çıtır Çıtır) Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
2 paket instant maya
5 yemek kaşığı sıvı yağ
2 küp şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İçi için
İstenilen iç malzeme kullanılır ben patates kullandım
3 adet büyük boy patates
2 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı karabiber+pulbiber
1 tutam maydanoz
Kavurmak için sıvı yağ
Açmak için
50 gram tereyağ
1 bardak sıvı yağ (En küçük çay bardağı ile )

Oklavasız El Açması Börek (Çıtır Çıtır) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurma kabına ılık su ve sütü alalım mayayı şekeri ekleyip güzelce çırpalım. Üzerine yağı ve tuzu ekleyip karıştıralım. Azar azar un ekleyerek ele yapışmayan, ama sertte olmayacak şekilde yoğuralım. Ağzını kapatıp yarım saat bekletelim.
O sıra içini hazırlayalım; soğanı küp küp doğrayalım, sıvı yağda salçayı ile kavuralım. Üzerine rendelediğimiz patatesi ekleyelim. Kavrulan patatese baharatları, tuzu ve kıyılmış maydanozu ekleyip soğumaya bırakalım.
Bir kapta tereyağı yakmadan eritip sıvı yağıda ilave edelim kenara kaldıralım.
Mayalanan hamuru tezgahta az un ile tekrar toparlayalım.
Hamurdan 16 adet beze yapalım. Bezelerin üzerine fırça ile yapdan sürüp bastırıp çay tabağı kadar büyütelim. Bütün bezelere aynı işlemi yapalım.
Şimdi iki bezeyi üst üste koyalım 8 adet olacak hamurlarım üzerine 1 er kaşık yağ gezdirip elimizle incecik açalım ufak yırtılmalar olabilir.
Ortasının bir kenarına içi şerit şeklide koyalım, arasında 2 parmak mesafe bırakıp yine içimizden şerit gibi koyalım, ortadan keselim ve kıvıralım gül böreği gibi yapalım tepsimize dizelim.
Üzerine yumurta sarısı sürüp susamla çörek otu serpelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim.
Oklavasız El Açması Börek (Çıtır Çıtır) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
El Açması Çıtır Börek (Mayasız Oklavasız Çıtır Çıtır Yok Bu türlü Lezzet) Tanımı İçin Gereçler 2 adet yumurta 2 su bardağı süt 1 tatlı kaşığı tuz 5 su bardağı böreklik un ( dikkatli eklenecek ) Orta katları için; 1 çay bardağı sıvıyağ İç harcı için; Peynir Maydanoz El Açması Çıtır Börek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Çıtır Çıtır El Açması Börek (Oklavasız,Merdanesiz) Tanımı İçin Materyaller 4 su bardağı ılık su( 200 ml) 1 çorba kaşığı şeker 1 paket instant kuru maya 1 yemek kaşığı tuz Un (yaklaşık 7 su bardağı kontrollü) Bezeleri yağlamak için; 1 su bardağı sıvı yağ 100 gram eritilmiş tereyağı İç harcı; 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Oklavasız El Açması Çıtır Börek Tanımı İçin Gereçler 1 kilogram haşlamalık patates Yarım kilo orta yağlı kıyma 1 orta uzunluk soğan 1 tatlı kaşığı kuru nane 1 tatlı kaşığı kimyon Birer çay kaşığı karabiber ve toz tatlı kırmızı biber Eser ölçüde tuz 3 çorba kaşığı zeytinyağı Yarım demet maydanoz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Oklavasız El Açması Ispanaklı Börek Tanımı İçin Malzemeler 4 su bardağı un Yarım yemek kaşığı tuz 1 yemek kaşığı sirke 2 su bardağından 2 parmak eksik su İç harcı için; 500 gram ıspanak Beyaz peynir Lor Peyniri Yeşil soğan Hamuru bekletmek için; 100 gram tereyağı 1 çay bardağı sıvı yağ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Oklavasız Çıtır Çıtır Boşnak Böreği Tanımı İçin Malzemeler 7 su bardağı un 1 yemek kaşığı tuz 3,5 su bardağı su İç materyali için; 600 gram kıyma 7 adet orta uzunluk kuru soğan Yarım tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı pul biber 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı toz kırmızı biber 1 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
Üst Alt