Oklavasız El Açması Börek (Çıtır Çıtır) Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
2 paket instant maya
5 yemek kaşığı sıvı yağ
2 küp şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İçi için
İstenilen iç malzeme kullanılır ben patates kullandım
3 adet büyük boy patates
2 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı karabiber+pulbiber
1 tutam maydanoz
Kavurmak için sıvı yağ
Açmak için
50 gram tereyağ
1 bardak sıvı yağ (En küçük çay bardağı ile )
Oklavasız El Açması Börek (Çıtır Çıtır) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurma kabına ılık su ve sütü alalım mayayı şekeri ekleyip güzelce çırpalım. Üzerine yağı ve tuzu ekleyip karıştıralım. Azar azar un ekleyerek ele yapışmayan, ama sertte olmayacak şekilde yoğuralım. Ağzını kapatıp yarım saat bekletelim.
O sıra içini hazırlayalım; soğanı küp küp doğrayalım, sıvı yağda salçayı ile kavuralım. Üzerine rendelediğimiz patatesi ekleyelim. Kavrulan patatese baharatları, tuzu ve kıyılmış maydanozu ekleyip soğumaya bırakalım.
Bir kapta tereyağı yakmadan eritip sıvı yağıda ilave edelim kenara kaldıralım.
Mayalanan hamuru tezgahta az un ile tekrar toparlayalım.
Hamurdan 16 adet beze yapalım. Bezelerin üzerine fırça ile yapdan sürüp bastırıp çay tabağı kadar büyütelim. Bütün bezelere aynı işlemi yapalım.
Şimdi iki bezeyi üst üste koyalım 8 adet olacak hamurlarım üzerine 1 er kaşık yağ gezdirip elimizle incecik açalım ufak yırtılmalar olabilir.
Ortasının bir kenarına içi şerit şeklide koyalım, arasında 2 parmak mesafe bırakıp yine içimizden şerit gibi koyalım, ortadan keselim ve kıvıralım gül böreği gibi yapalım tepsimize dizelim.
Üzerine yumurta sarısı sürüp susamla çörek otu serpelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim.
Oklavasız El Açması Börek (Çıtır Çıtır) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
2 paket instant maya
5 yemek kaşığı sıvı yağ
2 küp şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İçi için
İstenilen iç malzeme kullanılır ben patates kullandım
3 adet büyük boy patates
2 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı karabiber+pulbiber
1 tutam maydanoz
Kavurmak için sıvı yağ
Açmak için
50 gram tereyağ
1 bardak sıvı yağ (En küçük çay bardağı ile )
Oklavasız El Açması Börek (Çıtır Çıtır) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurma kabına ılık su ve sütü alalım mayayı şekeri ekleyip güzelce çırpalım. Üzerine yağı ve tuzu ekleyip karıştıralım. Azar azar un ekleyerek ele yapışmayan, ama sertte olmayacak şekilde yoğuralım. Ağzını kapatıp yarım saat bekletelim.
O sıra içini hazırlayalım; soğanı küp küp doğrayalım, sıvı yağda salçayı ile kavuralım. Üzerine rendelediğimiz patatesi ekleyelim. Kavrulan patatese baharatları, tuzu ve kıyılmış maydanozu ekleyip soğumaya bırakalım.
Bir kapta tereyağı yakmadan eritip sıvı yağıda ilave edelim kenara kaldıralım.
Mayalanan hamuru tezgahta az un ile tekrar toparlayalım.
Hamurdan 16 adet beze yapalım. Bezelerin üzerine fırça ile yapdan sürüp bastırıp çay tabağı kadar büyütelim. Bütün bezelere aynı işlemi yapalım.
Şimdi iki bezeyi üst üste koyalım 8 adet olacak hamurlarım üzerine 1 er kaşık yağ gezdirip elimizle incecik açalım ufak yırtılmalar olabilir.
Ortasının bir kenarına içi şerit şeklide koyalım, arasında 2 parmak mesafe bırakıp yine içimizden şerit gibi koyalım, ortadan keselim ve kıvıralım gül böreği gibi yapalım tepsimize dizelim.
Üzerine yumurta sarısı sürüp susamla çörek otu serpelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim.
Oklavasız El Açması Börek (Çıtır Çıtır) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı