Oklavasız Kat Kat Börek Tarifi İçin Malzemeler
2 klasik su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
5,5 su bardağı un
Hamuru açmak için
1 yemek kaşığı tereyağ
Yarım çay bardağı sıvı yağ (veya 1 çay bardağı sıvı yağ kullanabiliriz)
İç harcı için
250 gram istediğiniz peynir olur (veya patatesli ,kıymalı da olur)
1 demet maydanoz
Üzerine sürmek için
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Çörek otu veya susam
Oklavasız Kat Kat Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru yoğuracağımız kabın içine 2 su bardağı ılık suyu,şekeri,yağı,instant mayayı ve tuzu alalım karıştıralım kapağını kapatıp 5 dakika bekletelim.
Unu yavaş yavaş ilave ederek spatula ile karıştıralım koyulaşınca elimizle toparlayalım güzelce yoğuralım (elimize yapışmaması için elimizi sıvı yağa değdirelim )hafif ele yapışan bir hamur elde edelim.
Kapağını kapatalım sofra bezine saralım mayalanmaya bırakalım. 35 dakika da mayalanan hamuru elimizle toparlayıp havasını alalım dört beze yapalım.
Bezeleri sıvı yağ sürelim bir kenara alalım üzerine tepsi kapatalım 10 dakika bekleyelim hemen kabarıyor.
Bezenin birini alalım elimizi yağa batırıp bastırarak büyütelim zaten kendiliğinden açılıyor.
Üzerine 1kaşık yağ dökelim elimizle her yerine sürelim.
Maydanozu peynir harcından serpelim fotoğraflar da var rulo yapalım ve ruloyu elimizin altında hafifçe uzatalım.
Kendi etrafında dolayalım üzerine her tarafı aynı şekilde bastırarak büyütelim.
Tepsiye pişirme kağıdı serelim böreği tepsiye yerleştirelim.
Diğer bezeleri de aynı şekil de yaparak tepsiye dizelim.
Üzerine yumurta sarısı ve yağı karıştırıp fırça ile sürelim ve çörek otu serpelim.
180 derecede önceden ısınmış fırında pişirelim. Püf püf pişen börekleri fırından alınca üzerini örtelim ki yumuşacık kalsın. Afiyet olsun.
Oklavasız Kat Kat Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 klasik su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
5,5 su bardağı un
Hamuru açmak için
1 yemek kaşığı tereyağ
Yarım çay bardağı sıvı yağ (veya 1 çay bardağı sıvı yağ kullanabiliriz)
İç harcı için
250 gram istediğiniz peynir olur (veya patatesli ,kıymalı da olur)
1 demet maydanoz
Üzerine sürmek için
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Çörek otu veya susam
Oklavasız Kat Kat Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru yoğuracağımız kabın içine 2 su bardağı ılık suyu,şekeri,yağı,instant mayayı ve tuzu alalım karıştıralım kapağını kapatıp 5 dakika bekletelim.
Unu yavaş yavaş ilave ederek spatula ile karıştıralım koyulaşınca elimizle toparlayalım güzelce yoğuralım (elimize yapışmaması için elimizi sıvı yağa değdirelim )hafif ele yapışan bir hamur elde edelim.
Kapağını kapatalım sofra bezine saralım mayalanmaya bırakalım. 35 dakika da mayalanan hamuru elimizle toparlayıp havasını alalım dört beze yapalım.
Bezeleri sıvı yağ sürelim bir kenara alalım üzerine tepsi kapatalım 10 dakika bekleyelim hemen kabarıyor.
Bezenin birini alalım elimizi yağa batırıp bastırarak büyütelim zaten kendiliğinden açılıyor.
Üzerine 1kaşık yağ dökelim elimizle her yerine sürelim.
Maydanozu peynir harcından serpelim fotoğraflar da var rulo yapalım ve ruloyu elimizin altında hafifçe uzatalım.
Kendi etrafında dolayalım üzerine her tarafı aynı şekilde bastırarak büyütelim.
Tepsiye pişirme kağıdı serelim böreği tepsiye yerleştirelim.
Diğer bezeleri de aynı şekil de yaparak tepsiye dizelim.
Üzerine yumurta sarısı ve yağı karıştırıp fırça ile sürelim ve çörek otu serpelim.
180 derecede önceden ısınmış fırında pişirelim. Püf püf pişen börekleri fırından alınca üzerini örtelim ki yumuşacık kalsın. Afiyet olsun.
Oklavasız Kat Kat Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı