Okul Beslenmesine Baget Poğaça (Peynir Dolgulu Kabardıkça Kabaran Poğaça) Tanımı İçin Malzemeler
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 yumurta (beyazları içine)
1 paket kuru/instant maya (10 g)
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
6- 6,5 su bardağı un (kontrollü)
İçine:
150 gram rendelenmiş kaşar peyniri (isteğe bağlı beyaz peynir)
Üzerine : (sizin tercihiniz bağlı ben bunları kullandım)
1 tane kırmızı ya da yeşil biber
10 tane sucuk dilimi ya da kiraz domates dilimi
10 tane zeytin
Yumurta sarısı
Okul Beslenmesine Baget Poğaça (Peynir Dolgulu Kabardıkça Kabaran Poğaça) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kaseye ılık süt, sıvı yağ, yumurta beyazı, toz şeker, maya ve tuz alınarak çırpılır. İçine elenerek denetimli halde un eklenir ve yoğrulur.
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilince üzeri streç sinema ile kapatılarak yaklaşık 50 dk mayalanmaya bırakılır. (aceleniz varsa 50 derecelik fırın ısıtıp mayalayabilirsiniz).
Üzerine kapya biber uzun şeritler, sucuk dilimleri yarım ay halinde doğranır. Zeytini çok formunu bozmadan çekirdeğinden ayırın. Kaşar peynirini rendenin ince tarafı ile öbür kaseye rendeleyin.
Mayalanan hamurdan yumurtadan biraz büyük bezeler ayrılır. Bezeler uzunlamasına açılarak ortasına peyniri yerleştirilir, kapatılır ve uzunlamasına olan formu bozulmaz.
Bıçakla üzerine 5 tane çizik atılır.
Çiziklerin ortasına biber, sucuk dilimi ve zeytin yerleştirerek yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
Üzerine bez örtülerek 15 dakika tepsi mayasında bırakılır.
Üzerine yumurta sarısı sürülür ve evvelden ısıtılan 200 derece fırında pişirilir.
Okul Beslenmesine Baget Poğaça (Peynir Dolgulu Kabardıkça Kabaran Poğaça) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 yumurta (beyazları içine)
1 paket kuru/instant maya (10 g)
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
6- 6,5 su bardağı un (kontrollü)
İçine:
150 gram rendelenmiş kaşar peyniri (isteğe bağlı beyaz peynir)
Üzerine : (sizin tercihiniz bağlı ben bunları kullandım)
1 tane kırmızı ya da yeşil biber
10 tane sucuk dilimi ya da kiraz domates dilimi
10 tane zeytin
Yumurta sarısı
Okul Beslenmesine Baget Poğaça (Peynir Dolgulu Kabardıkça Kabaran Poğaça) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kaseye ılık süt, sıvı yağ, yumurta beyazı, toz şeker, maya ve tuz alınarak çırpılır. İçine elenerek denetimli halde un eklenir ve yoğrulur.
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilince üzeri streç sinema ile kapatılarak yaklaşık 50 dk mayalanmaya bırakılır. (aceleniz varsa 50 derecelik fırın ısıtıp mayalayabilirsiniz).
Üzerine kapya biber uzun şeritler, sucuk dilimleri yarım ay halinde doğranır. Zeytini çok formunu bozmadan çekirdeğinden ayırın. Kaşar peynirini rendenin ince tarafı ile öbür kaseye rendeleyin.
Mayalanan hamurdan yumurtadan biraz büyük bezeler ayrılır. Bezeler uzunlamasına açılarak ortasına peyniri yerleştirilir, kapatılır ve uzunlamasına olan formu bozulmaz.
Bıçakla üzerine 5 tane çizik atılır.
Çiziklerin ortasına biber, sucuk dilimi ve zeytin yerleştirerek yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
Üzerine bez örtülerek 15 dakika tepsi mayasında bırakılır.
Üzerine yumurta sarısı sürülür ve evvelden ısıtılan 200 derece fırında pişirilir.
Okul Beslenmesine Baget Poğaça (Peynir Dolgulu Kabardıkça Kabaran Poğaça) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı