Son konular

Ölçüsü Şaşmayan Tam Tutan Aşure Tarifi

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Ölçüsü Şaşmayan Tam Tutan Aşure Tanımı İçin Materyaller
2 su bardağı aşurelik buğday
2 yemek kaşığı pirinç
2 su bardağı haşlanmış nohut
2 su bardağı haşlanmış fasulye
150 gram kuru kayısı
150 gram kuru incir
150 gram kuru üzüm
1 su bardağından biraz az fındık
2 litre su (buğdayları pişirmek için)
4 litre sıcak su (su azaldıkça eklemek için)
1 tatlı kaşığı karanfil
1 çay bardağı su (karanfili kaynatmak için)
1,5 su bardağı sıcak süt
3 su bardağı toz şeker
1 fiske tuz
1 fiske karabiber

Ölçüsü Şaşmayan Tam Tutan Aşure Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak nohut ve fasulyeyi 1 gece suda bekletelim. Sabah başka ayrı haşlayalım.
Buğdayı yıkayıp, tencereye alalım, üzerine kaynar su ekleyip 10 dk kaynatalım.
Çıkan sarı suyu süzelim.
Tıpkı süreci bir kere daha yapalım ve suyunu süzelim.
Daha sonra üzerine 2 litre kadar su ekleyip, 50 dk kadar buğdayı kaynatalım. (dilerseniz akşamdan iki sefer kaynatıp, suyunu süzerek daha sonra sıcak suda sabaha kadar bekletebilirsiniz. Akşamdan ıslatırsanız, 15 dk kaynatmak kâfi olacaktır. ).
Kuru kayısı ve kuru inciri küçük küçük doğrayalım.
Akabinde doğradığımız bu meyveleri ve kuru üzümü geniş bir kaseye alarak üzerine sıcak su ekleyelim ve bekletelim.
Ortada gerektikçe sıcak su eklemeyi ihmal etmeyin. Suyu azalan buğdaylarımıza biraz daha sıcak su ekleyelim.
Yaklaşık 50 dakika kadar kaynattığımız ve yumuşayan buğdaya yıkanmış pirinç, pişmiş nohut, fasulye, küçük doğranmış kayısı, incir ve kuru üzümünde suyunu süzerek ekleyelim ve 15 dk kadar kaynatalım.
Küçük bir cezve içerisine karanfil alalım ve suyu da ekleyerek 10 dakika kadar kaynamaya bırakalım.
Bu sırada suyu azalan buğdaylarımızın üzerine tekrar sıcak su ek edelim.
Son olarak süzgeçten geçirdiğimiz karanfil suyu, fındık, sıcak süt, şeker, isteğe bağlı tuz, karabiber ekleyerek karıştıralım ve yaklaşık 15-20 dk daha kaynatalım. Altını kapatıp dinlenmeye bırakalım.
Aşure kaselerde soğumaya yüz tutunca, üzerini fındık, ceviz, fıstık, kuş üzümü, kuru üzüm ve nar taneleri ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
 

Similar threads

  • Soru
Damak Çatlatan Aşure Tanımı İçin Gereçler 2 su bardağı aşurelik buğday 1 fındık büyüklüğünde zencefil (Karanfiller üstüne batırılacak ) 2 su bardağı haşlanmış nohut (Akşamdan suya koyup bekletilecek) 2 su bardağı haşlanmış fasulye aksamdan suya koyup bekletilecek) 150 gram kuru kayısı 150 gram...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Aşure Tarifi İçin Malzemeler 1,5 kilogram aşurelik buğday (9 bardak kadar) 1,5 çay bardağı pirinç (benim bardaklarım büyük ajda bardaklardan) 750 gram çiğ nohut (konserve veya daha önceden haşlamış olduğunuz nohut için 7-8 bardak) 750 gram çiğ kuru fasulye (konserve veya daha önceden haşlamış...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Aşure Tanımı (Enfes Aromasıyla) İçin Gereçler 3 su bardağı aşurelik buğday (Çiğ) 3 su bardağı haşlanmış nohut 3 su bardağı haşlanmış kuru fasulye yarım çay bardağı pirinç 2 adet portakal kabuğu rendesi Yarım limon kabuğu (İnce doğranmış) 1 adet çubuk tarçın 2 adet tatlı elma 200 gr kuru üzüm 200...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Aşure Tanımı İçin Materyaller 3-3, 5 litre su (Buğdaya nazaran değişebilir) 2,5 su bardağı toz şeker (İsterseniz şeker yerine bal, dut pekmezi, üzüm yahut keçi boynuzu pekmezi ile de tatlandırabilirsiniz) 2 su bardağı aşurelik buğday 1 su bardağı haşlanmış nohut 1 su bardağı haşlanmış kuru...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Tam Kıvamlı Aşure Tanımı İçin Gereçler Yarım kg aşurelik buğday 1 su bardağı nohut 1 su bardağı kuru fasulye 1 su bardağı badem 1 su bardağı çiğ yer fıstığı 1 su bardağı kuru kayısı 1 su bardağı kuru üzüm 1 su bardağı fındık 1 su bardağı incir Çeyrek su bardağı kuş üzümü Çeyrek portakal Çeyrek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
Üst Alt