Oreolu Saray Muhallebisi Tanımı İçin Gereçler
Muhallebisi için:
100gr tereyağı
1 litre süt
4 kaşık tepeleme un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı kakao
Alt tabanı için:
30 adet oreo bisküvi
2 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için :
Dövülmüş fındık
Oreolu Saray Muhallebisi Tanımı Yapılışı
Birinci evvel bir tencerede yumurta sarısı ve şekeri güzelce karıştıralım sonra sütü ek edelim ve tencerenin altını yakalım şeker eriyene kadar karıştıralım süt ısınsın.
Öbür derin tencerede tereyağını eritip 4 yemek kaşığı unu ekleyip güzelce kokusu çıkana kadar kavuralım.
Isınan sütü un kavurduğumuz tencereye ek edelim ve muhallebi kıvamını alana kadar güzelce karıştırmaya devam edelim.
Katılaşmaya başladığı anda 2 yemek kaşığı kakaoyu ekleyerek karıştıralım.
Öbür tarafta tabanını hazırlamaya başlayalım.
Oreoları rondodan geçirip 2 yemek kaşığı eritilen tereyağını ekleyelim ve kaşıkla karıştıralım.
Servis borcamının altına dökelim ve bir bardak yardımıyla bastırıp sıkıştıralım.
Buz dolabına kaldıralım biraz dinlensin.
Göz göz olup kaynayan muhallebinin altını kapatalım ve 1 paket vanilyayı ekleyelim ve 10dk kadar karıştırıp soğutalım.
Harlı sıcaklığı çıktığında dolaptan borcamı alıp üzerine dökelim her yerine eşit halde yayalım.
Tekrardan buz dolabına kaldıralım 2saat dinlensin.
Dolaptan çıkartıp dilimleyelim. Dövüşmüş fındıkları üzerine serpelim ve tatlımız servise hazır.
Şimdiden deneyecek olanlara afiyet şifa olsun
Not: ister yulaflı bisküvi istersenizde bisküvisiz sade biçimde de yapabilirsiniz.
Muhallebisi için:
100gr tereyağı
1 litre süt
4 kaşık tepeleme un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı kakao
Alt tabanı için:
30 adet oreo bisküvi
2 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için :
Dövülmüş fındık
Oreolu Saray Muhallebisi Tanımı Yapılışı
Birinci evvel bir tencerede yumurta sarısı ve şekeri güzelce karıştıralım sonra sütü ek edelim ve tencerenin altını yakalım şeker eriyene kadar karıştıralım süt ısınsın.
Öbür derin tencerede tereyağını eritip 4 yemek kaşığı unu ekleyip güzelce kokusu çıkana kadar kavuralım.
Isınan sütü un kavurduğumuz tencereye ek edelim ve muhallebi kıvamını alana kadar güzelce karıştırmaya devam edelim.
Katılaşmaya başladığı anda 2 yemek kaşığı kakaoyu ekleyerek karıştıralım.
Öbür tarafta tabanını hazırlamaya başlayalım.
Oreoları rondodan geçirip 2 yemek kaşığı eritilen tereyağını ekleyelim ve kaşıkla karıştıralım.
Servis borcamının altına dökelim ve bir bardak yardımıyla bastırıp sıkıştıralım.
Buz dolabına kaldıralım biraz dinlensin.
Göz göz olup kaynayan muhallebinin altını kapatalım ve 1 paket vanilyayı ekleyelim ve 10dk kadar karıştırıp soğutalım.
Harlı sıcaklığı çıktığında dolaptan borcamı alıp üzerine dökelim her yerine eşit halde yayalım.
Tekrardan buz dolabına kaldıralım 2saat dinlensin.
Dolaptan çıkartıp dilimleyelim. Dövüşmüş fındıkları üzerine serpelim ve tatlımız servise hazır.
Şimdiden deneyecek olanlara afiyet şifa olsun
Not: ister yulaflı bisküvi istersenizde bisküvisiz sade biçimde de yapabilirsiniz.