Orgulu Pilav Tarifi Resimli

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
Resimli Orgulu Pilav tarifi
Orgulu pilav nasıl yapılır

Orgulu Pilav Malzemeleri
5 yaprak milfoy hamuru
2 su b pirinc
1 su b bezelye
1 tavuk goğsu
1 tutam dere otu
sıvıyağ
tavuk suyu
tuz
karabiber


imagesorgulupilavtarifiresimli5ad4081e84416
orgulu pilav Hazırlanışı :

1 tavuk goğsunu haşlayınHaşlandıktan sonra tavuk etini kesin Tencereye sıvıyağı alınUzerine pirinci ilave edip kavurunPirinc kavrulduktan sonra uzerine tuz ve tavuk etlerini ilave edinUzerine tavuk suyu ilave edinTavuk suyu ekledikten sonra uzerine 1 su bardağı bezelye ilave edip pilavı pişirin

5 yaprak milfoyun 1 adedi yuvarlak kalıpla yuvarlak şekil kesin Kek kalıbının margarin ile yağlayınKek kalıbının zeminine yuvarlak mikfoyu yerleştirinDiğer kalan 3 adet milfoyu uzun şeritler kesip kek kalıbın kenarlarına dizinPilav piştikten sonra uzerine ince kıyılmış dereoru ilave edinPilavı kek kalıbının icine boşaltınPilavın uzerine 1 adet milfoy ile kapatın

Orgulu pilavı onceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirinOrgulu pilav piştikten sonra kek kalbını ters cevirip servis tabağına alın
 
Üst Alt