Orijinal Avcı Böreği Tarifi İçin Malzemeler
Krep için;
4 adet yumurta
1 litre süt
1,5 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı un
İç harcı için:
400 gram az yağlı kıyma
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 adet orta boy soğan
1 çay bardağı ıslatılmış ince bulgur
1 çay bardağı ceviz içi
Tuz, karabiber,kimyon
Üzeri için:
2 adet yumurta
Galeta unu
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Orijinal Avcı Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bir kapta yumurta süt ve tuzu çırpalım.
Üzerine unu ekleyelim ve tekrar çırpalım.
Bir tavaya biraz sıvı yağ dökelim ve biraz ısıtalım .
Krep hamurundan bir kepçe alarak tavaya dökelim ve her tarafına gelecek şekilde elimizle tavayı döndürerek yayalım .
Piştikten sonra bir tabağa alalım .
Kalan hamuruda bitene kadar aynı şekilde pişirelim.
İç harcı için soğanları doğrayalım ,bir tavaya alalım ,üzerine kıymayı ekleyerek kavuralım.
Bir kasede yarım çay bardağı kadar bulguru ıslatalım .
Üzerini kapatıp şişmesini bekleyelim .
Kavrulan soğanların üzerine tuz ve baharatlarını atarak altını kapatalım .
İçerisine ceviz bulgur ve maydanozu ekleyip karıştıralım.
Bir tabağa yumurtaları kıralım ve iyice çırpalım.
Tezgaha 1 adet krep alalım.
İçerisine kıymalı harçtan biraz koyarak 2 kenarını katlayalım ve yassı olacak şekilde saralım.
Ağız kısmına bir fırça yardımıyla biraz yumurta sürelim ve kapatalım sardığımız krebi önce yumurtaya daha sonra galeta ununa bulayarak önceden ısıtmış olduğumuz yağın içerisinde arkalı önlü kızartalım ve servis tabağına alalım.
Orijinal Avcı Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Krep için;
4 adet yumurta
1 litre süt
1,5 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı un
İç harcı için:
400 gram az yağlı kıyma
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 adet orta boy soğan
1 çay bardağı ıslatılmış ince bulgur
1 çay bardağı ceviz içi
Tuz, karabiber,kimyon
Üzeri için:
2 adet yumurta
Galeta unu
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Orijinal Avcı Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bir kapta yumurta süt ve tuzu çırpalım.
Üzerine unu ekleyelim ve tekrar çırpalım.
Bir tavaya biraz sıvı yağ dökelim ve biraz ısıtalım .
Krep hamurundan bir kepçe alarak tavaya dökelim ve her tarafına gelecek şekilde elimizle tavayı döndürerek yayalım .
Piştikten sonra bir tabağa alalım .
Kalan hamuruda bitene kadar aynı şekilde pişirelim.
İç harcı için soğanları doğrayalım ,bir tavaya alalım ,üzerine kıymayı ekleyerek kavuralım.
Bir kasede yarım çay bardağı kadar bulguru ıslatalım .
Üzerini kapatıp şişmesini bekleyelim .
Kavrulan soğanların üzerine tuz ve baharatlarını atarak altını kapatalım .
İçerisine ceviz bulgur ve maydanozu ekleyip karıştıralım.
Bir tabağa yumurtaları kıralım ve iyice çırpalım.
Tezgaha 1 adet krep alalım.
İçerisine kıymalı harçtan biraz koyarak 2 kenarını katlayalım ve yassı olacak şekilde saralım.
Ağız kısmına bir fırça yardımıyla biraz yumurta sürelim ve kapatalım sardığımız krebi önce yumurtaya daha sonra galeta ununa bulayarak önceden ısıtmış olduğumuz yağın içerisinde arkalı önlü kızartalım ve servis tabağına alalım.
Orijinal Avcı Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı