Özgün Damla Sakızlı Muhallebi Tanımı İçin Materyaller
1 litre süt
100 gram margarin yahut tereyağı
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
2 adet falım damla sakız
Yada gerçek damla sakızı
Orjinal Damla Sakızlı Muhallebi Tanımı Yapılışı
Evvel tencereye yağımızı alıyoruz eritiyoruz ve un ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
Sonra sütü ekliyoruz, topaklanmasın diye çırpmaya devam ediyoruz şekeri ekliyoruz .
Yoğunlaşana kadar çırpıyoruz ocağı kapatıp vanilya ve damla sakızı ekliyoruz 10 dk çırpıyoruz ve kaplara boşaltıyoruz.
Püf noktası âlâ çırpmakta afiyet olsun.
1 litre süt
100 gram margarin yahut tereyağı
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
2 adet falım damla sakız
Yada gerçek damla sakızı
Orjinal Damla Sakızlı Muhallebi Tanımı Yapılışı
Evvel tencereye yağımızı alıyoruz eritiyoruz ve un ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
Sonra sütü ekliyoruz, topaklanmasın diye çırpmaya devam ediyoruz şekeri ekliyoruz .
Yoğunlaşana kadar çırpıyoruz ocağı kapatıp vanilya ve damla sakızı ekliyoruz 10 dk çırpıyoruz ve kaplara boşaltıyoruz.
Püf noktası âlâ çırpmakta afiyet olsun.