Orjinal Antep Usulü Zeytinyağlı Kuru Dolma

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
35
Coin
256,935
Orjinal Antep Tarzı Zeytinyağlı Kuru Dolma Tanımı İçin Malzemeler
7 adet kuru tatlı biber
7 adet kuru acı biber
7 adet kuru patlıcan
10-15 adet asma yaprak
10-15 adet lahana yaprağı
İç harcı için;
2 su bardağı pirinç
2,5 çay bardağı zeytinyağı
1 orta uzunluk soğan
1 adet kuru sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
1 su bardağı ceviz (İri biçimde bıçakla doğrayın)
Yeterince tuz
1 adet limonun suyu ya da 1 tatlı kaşığı limon tuzu

Orjinal Antep Yordamı Zeytinyağlı Kuru Dolma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bütün kurutmalıkları çukur bir tencerede üzerine sıcak su ek edilerek, yumuşayıncaya kadar kaynatılır 10 dakika kapağı kapalı dinlendirilir. Süzülür lahana ve asma yaprağı haşlanır.
Kuru soğan ve sarımsak ince ince kıyılır. Yağ, salçalar, toz biber doğranmış soğan ve sarımsaklar tuz ve karabiber pirince ek edilerek cevizde ek edilir. 5 dakika kadar karıştırılır.
Patlıcan ve biberler hazırlana karışımla yarıya geçecek biçimde ve fazla bastırılmadan doldurulur. Tencereye dairesel formunda alta patlıcanlar üstede biberler gelecek formda dizilir.
Dolmanın üzerine zıt çevrilmiş tabak ya da dolma taşı konur tencerenin kapağı kapatılır. Dolmanın üzerini geçecek halde suyu tuzu ve ekşiyi ekliyoruz kaynamaya başlayınca altını hafif kısarak 45 -50 dakika kadar pişiriyoruz.
Altını kapatarak yufka konut ekmeğiyle servis yapıyoruz. Gaziantep yöresel lezzet afiyet olsun ☺
Not: Ceviz isteğe bağlı yöremizde koyan sayısı azdır fakat koyarsanız lezzet ikiye katlanır

Orjinal Antep Yordamı Zeytinyağlı Kuru Dolma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Antep Adabı Zeytinyağlı Kuru Dolma Tanımı İçin Malzemeler 20 adet kuru patlıcan 10 adet kuru biber 10 adet kuru kabak 2 su bardağı pirinç 2 adet kuru soğan 1 baş sarımsak 1.5 su bardağı zeytinyağı Yarım çay bardağı su 1 çay kaşığı limon tuzu Tuz karabiber pul biber Üzeri için 1 yemek kaşığı tuz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Antep usulu zeytinyağlı dolma tarifi Resimli Antep usulu zeytinyağlı dolma tarifi Antep usulu zeytinyağlı dolma nasıl yapılır Malzemeler: 25 adet kurutulmuş patlıcan (dolmalık), 15 adet kurutulmuş biber (dolmalık), 45 adet kuru soğan, 3 baş sarımsak, 2 yemek kaşığı domates salcası, 2 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
4
  • Soru
Antep Usulü Kuru Dolma Tarifi İçin Malzemeler Yarım ip kuru patlıcan (yaklaşık 15-20 adet, boyutuna göre sayısı artırıp azaltılabilir.) 2 su bardağı pirinç 1 adet büyük soğan küçükse 2 adet 3 adet domates (1 tanesi tencere dibine, 1 tanesi iç harcına rendelenecek, 1 adet de dolmalara kapak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
  • Soru
Zeytinyağlı Kuru Dolma Tanımı İçin Gereçler 15 adet kuru patlıcan 15 adet kuru kabak 15 adet kuru biber İç gereci 45 yemek kaşığı pirinç (her 1 kurutmalık için 1 yemek kaşığı ölçüsü) 1 kg soğan 1 bütün sarımsak 1 yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı pulbiber 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Kuru Dolma Tanımı İçin Materyaller 17 adet kuru patlıcan dolması 9 adet kabak kurusu 7 adet biber kurusu 7 adet tatlı biber kurusu Biraz asma yaprağı 2 su bardağı pirinç 2 adet kuru soğan 1 baş kuru sarımsak 50 gram kuyruk yağı 50 gram kıyma Tuz, karabiber, pul biber ,limon tuzu, salça 1 tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
Üst Alt