Orjinal Pizza Tanımı İçin Malzemeler
Karışık pizza hamuru için;
6 su bardağı un
1 buçuk su bardağı az ılınmış su
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
2 tatlı kaşığı şeker
1 paket kuru maya
Tuz
Hamur üstü sos için;
3 adet orta uzunluk domates
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
Kuru dereotu
Kuru maydanoz
Kuru kekik
Karabiber
Fesleğen
Tuz
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Rendelenmiş yarım kg kaşar
Üst materyaller;
Yeşil biber
Mantar
Salam
Sosis
Sucuk
Mısır
Soğan yahut zeytin
Orjinal Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle süt, su, şeker ve mayayı bir tencereye alın ve ılık olacak formda ısıtın ılık olunca hamuru yoğuracağınız kaba alın üzerine yumurta sıvı yağ ve yavaş yavaş unu ekleyin yumuşak bir hamur elde edin ve mayalanmaya bırakın.
Mayalanan hamurunuzu 4 eşit modüle bölün ve altını yağladığınız tepside açın yağlı kağıt varsa tepsinize onu serseniz daha yeterli olur.
Açtığınız hamurun üzerine evvel sosunuzu dökün sonra az kaşar serpip istediğiniz mazemeleri ekleyin.
200 derecelik fırına verin altı ve üzeri kızarınca fırından alın ve az daha kaşar dökün fırına tekrar atın kaşar eridikten sonra fırından alıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
Not: Bu hamur bekledikçe hoşlaşan bir hamur yoğurup 8 saat dolapta bekledikten sonra yapmaya başlarsanız çok hoş oluyor ben genelde akşamdan yoğuruyorum. Bu tarifle 30 cm ebatlarında 4 tepsi çıkıyor.
Orjinal Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Karışık pizza hamuru için;
6 su bardağı un
1 buçuk su bardağı az ılınmış su
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
2 tatlı kaşığı şeker
1 paket kuru maya
Tuz
Hamur üstü sos için;
3 adet orta uzunluk domates
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
Kuru dereotu
Kuru maydanoz
Kuru kekik
Karabiber
Fesleğen
Tuz
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Rendelenmiş yarım kg kaşar
Üst materyaller;
Yeşil biber
Mantar
Salam
Sosis
Sucuk
Mısır
Soğan yahut zeytin
Orjinal Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle süt, su, şeker ve mayayı bir tencereye alın ve ılık olacak formda ısıtın ılık olunca hamuru yoğuracağınız kaba alın üzerine yumurta sıvı yağ ve yavaş yavaş unu ekleyin yumuşak bir hamur elde edin ve mayalanmaya bırakın.
Mayalanan hamurunuzu 4 eşit modüle bölün ve altını yağladığınız tepside açın yağlı kağıt varsa tepsinize onu serseniz daha yeterli olur.
Açtığınız hamurun üzerine evvel sosunuzu dökün sonra az kaşar serpip istediğiniz mazemeleri ekleyin.
200 derecelik fırına verin altı ve üzeri kızarınca fırından alın ve az daha kaşar dökün fırına tekrar atın kaşar eridikten sonra fırından alıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
Not: Bu hamur bekledikçe hoşlaşan bir hamur yoğurup 8 saat dolapta bekledikten sonra yapmaya başlarsanız çok hoş oluyor ben genelde akşamdan yoğuruyorum. Bu tarifle 30 cm ebatlarında 4 tepsi çıkıyor.
Orjinal Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı