Orjinalinden Daha Hoş Kfc Çıtır Tavuk Tanımı İçin Gereçler
800 gram tavuk göğsü eti
2 çay bardağı süt Çay bardağı ölçüm 125 ml
4 çay bardağına yakın un (Miktar herkeste değişebilir)
2 adet orta uzunluk yumurta
1 cam şişe soda
1 tepeleme tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tepeleme tatlı kaşığı köri
2 silme tatlı kaşığı tuz
1 paket şekersiz, sade mısır gevreği
Orjinalinden Daha Hoş Kfc Çıtır Tavuk Tanımı Yapılışı
Bütün olan kalın haldeki, tavuk göğsümüzün kalın kısımlarından ortadan ikiye keserek ayırıp, orta incelikte etler elde etmiş olalım.
Sonrasında uzunluğundan ellemeyip, eninden dilimlere kesiyor.
Jülyen şekilde, ince uzun parçalar elde ediyoruz.
Derin bir kap içine; süt, yumurta ve unu ekleyip tel çırpıcı ile güzelce karıştırıyoruz.
Sonra sodayı ekliyor, baharatların tümünü de katıp karıştırıyoruz.
Hamur, çok akışkan, yada çok koyu kıvamda olmamalı etlerin üzerinden akmadan duracak biçimde olması kafidir.
Etleri sosun içine aktarıp kaşıkla karıştırıyor.
Üzerini örtüp 2 saat kesinlikle buzdolabında dinlendiriyoruz.
Bu marinasyon, etlerimizin pamuk üzere pişmesini sağlayacak.
Süre sonunda, 1 kutu mısır gevreğini geniş bir kap içine alıp, elde küçük parçalara ufalıyoruz (un haline getirmeden ufaltarak kırıyoruz) bir çukur tabak içerisine.
Mısır gevreğinden biraz koyup gerisini bekletiyoruz. Bittikçe tabağa yenisini ekliyoruzki ıslanıp hamurlaşma olmasın mısır gevreklerinde.
Sonra bir çatal batırarak etleri sırası ile teker teker sos içinden fazlalığını biraz akıtarak çıkarıyor, mısır gevreği içine bırakıyoruz.
Her yerine uygunca gevreğe bulayıp içinden çıkarıp bir büyük tepsi yada tahta üzerine etlerin hepsini biriktirerek bitiriyoruz.
Arkasına derin geniş bir tavaya çokça sıvı yağ ekleyip güzelce kızdırıyoruz.
En yüksek ateşten azca kısığa getirip harlı ateşte (benim ocağım en yüksek dokuzda yanıyor, ben ayarı 7 de kızarttım)
Gerili önlü güzelce kızartıyoruz sonra sıcak sıcak servis edebiliriz. Artan olursa, onlarıda sonraki gün mikro dalga fırında ısıtıp tüketebilirsiniz
800 gram tavuk göğsü eti
2 çay bardağı süt Çay bardağı ölçüm 125 ml
4 çay bardağına yakın un (Miktar herkeste değişebilir)
2 adet orta uzunluk yumurta
1 cam şişe soda
1 tepeleme tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tepeleme tatlı kaşığı köri
2 silme tatlı kaşığı tuz
1 paket şekersiz, sade mısır gevreği
Orjinalinden Daha Hoş Kfc Çıtır Tavuk Tanımı Yapılışı
Bütün olan kalın haldeki, tavuk göğsümüzün kalın kısımlarından ortadan ikiye keserek ayırıp, orta incelikte etler elde etmiş olalım.
Sonrasında uzunluğundan ellemeyip, eninden dilimlere kesiyor.
Jülyen şekilde, ince uzun parçalar elde ediyoruz.
Derin bir kap içine; süt, yumurta ve unu ekleyip tel çırpıcı ile güzelce karıştırıyoruz.
Sonra sodayı ekliyor, baharatların tümünü de katıp karıştırıyoruz.
Hamur, çok akışkan, yada çok koyu kıvamda olmamalı etlerin üzerinden akmadan duracak biçimde olması kafidir.
Etleri sosun içine aktarıp kaşıkla karıştırıyor.
Üzerini örtüp 2 saat kesinlikle buzdolabında dinlendiriyoruz.
Bu marinasyon, etlerimizin pamuk üzere pişmesini sağlayacak.
Süre sonunda, 1 kutu mısır gevreğini geniş bir kap içine alıp, elde küçük parçalara ufalıyoruz (un haline getirmeden ufaltarak kırıyoruz) bir çukur tabak içerisine.
Mısır gevreğinden biraz koyup gerisini bekletiyoruz. Bittikçe tabağa yenisini ekliyoruzki ıslanıp hamurlaşma olmasın mısır gevreklerinde.
Sonra bir çatal batırarak etleri sırası ile teker teker sos içinden fazlalığını biraz akıtarak çıkarıyor, mısır gevreği içine bırakıyoruz.
Her yerine uygunca gevreğe bulayıp içinden çıkarıp bir büyük tepsi yada tahta üzerine etlerin hepsini biriktirerek bitiriyoruz.
Arkasına derin geniş bir tavaya çokça sıvı yağ ekleyip güzelce kızdırıyoruz.
En yüksek ateşten azca kısığa getirip harlı ateşte (benim ocağım en yüksek dokuzda yanıyor, ben ayarı 7 de kızarttım)
Gerili önlü güzelce kızartıyoruz sonra sıcak sıcak servis edebiliriz. Artan olursa, onlarıda sonraki gün mikro dalga fırında ısıtıp tüketebilirsiniz