Son konular

Orman Kebabı

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
Orman Kebabı Tanımı İçin Materyaller
400 gram kuşbaşı et
1 orta uzunluk soğan
2 diş sarımsak/ kullandım isteğe bağlı
2 adet havuç
3 adet orta uzunluk patates
2 adet sıvı yeşil biber
1 kase bezelye
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
3.4 kaşık sıvı yağı
1 yemek kaşığı tereyağı
Baharat olarak
Tuz
Karabiber
Kekik kulandım
Aşağı üst 3. 3.5 su bardağı su
İsteğe bağlı olarak piştikten sonra üzerine kaşar serpip fırında 10.dk pişirin

Orman Kebabı Tanımı Yapılışı

Öncelikle tencere de eti suyunu çekip yumuşayana kadar kavuralım.
3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ biraz tereyağı ekliyelim ve sırasıyla yemeklik doğranmış soğanlar ekleyip biraz soteleyin.
Yeşil biber, sarımsak ekliyerek kavurmaya devam edelim.
Salçaları ekliyelim küp küp dogranmış patatesi, havucu ek edip birazda onları kavurup bezelyeler ekliyelim karıştıralım.
Sıcak suyu ekliyerek tencerenin kapağı kapatılır ve orta ateşde sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirelim
Yemek pişince en son tuz, karabiber, kekik ilave edilip 5 dakika daha pişirilir. Afiyet olsun. #ormankebabı #nefisyemektarifleri #gününmenüsü #sunumonemli #lezizyemeklerim.
 
Üst Alt