Orman Meyveli Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
Alt taban ;
2 paket burçak bisküvi
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı fındık veya ceviz içi
2 yemek kaşığı süt
Ara kreması ;
400 gr labne ( Suyu süzülmüş )
1 paket krema
3 yemek kaşığı yoğurt ( suyu iyice alınmış olsun )
3 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı un + 1 yemek kaşığı mısır nişastası
Sos
Hazır sos
Orman Meyveli Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tabanı için ;Burçak bisküvileri ve fındık içini robottan çekip bir kaba alalım.
Üzerine 2 yemek kaşığı tereyağını ve sütümüzü alıp elimizle güzelce yoğurmaya başlayalım.
Kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt koyup hazırladığımız karışımı döküp yayalım.
Üzerini düzlemek için su bardağın arka tarafı ile baskılar uygulayabilirsiniz.
Buzdolabına koyup 30 dakika dinlenmeye bırakıyoruz. Bu sırada ara kremasını hazırlamaya geçelim.
Ara kreması için ;Yumurtaları kırıp beyazlarını ve sarılarını ayrı ayrı kaplara koyalım.
Beyazları kar haline gelene kadar çırpıp kenarda bekletelim.
Diğer taraftan yumurta sarılarının üzerine 1 paket krema, 1 çay bardağı toz şeker ve 3 yemek kaşığı yoğurt ekleyip mikser ile güzelce çırpalım.
Ardından suyu alınmış 400 gr labneyi ekleyip yeniden çırpalım.
En son 1 çay bardağı unu ve nişastamızı koyup tekrar karıştıralım.
Önceden çırpmış olduğumuz yumurta aklarını da ilave edip bir spatula yardımı ile beyazları söndürmeden aşağıdan yukarı doğru hareketler ile karışımı birbirine yedirelim.
Dolapta beklettiğimiz bisküvili tabanımızı çıkarıp kalıbımızın etrafını alüminyum folyo ile kaplayalım ki kek gibi kızarmasını engellemiş olalım.
Hazırlamış olduğumuz kremayı bisküvili tabanımızın üzerine dökelim.
Fırınımızın içerisine bir borcama veya ısıya dayanıklı herhangi bir kaba 2 su bardağı kadar su ekleyip en altına yerleştirelim, bu cheescakemizin çatlamasını önleyecektir.
” fansız “önceden ısıtılmış 160° fırına verip ” 45 dakika ” pişirelim. Hafif pembeleşince cheescakemiz pişmiş demektir.
Buzdolabında en az 4-5 saat bekletin. Buzdolabında soğumuş olan cheescakemizin üzerine hazırlamış olduğunuz sosumuzu döküp dilediğimiz gibi süsleyelim.
ben bu tarifimde hazır meyveli sos kullandım.
cheesecake pembeleşince hafifçe sallayın kenarları daha katı ortası sallanıyor ise pişmiş demektir tedirginlik yaşamanıza gerek yok buzdolabında dinlenince kendi katılaşmış ve tadı oturmuş oluyor. Eğer 1 gece önceden yaparsanız dolapta dinlendiği için gerçekten lezzetine lezzet katıyor.—– afiyet olsun—-.
Orman Meyveli Cheesecake Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Alt taban ;
2 paket burçak bisküvi
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı fındık veya ceviz içi
2 yemek kaşığı süt
Ara kreması ;
400 gr labne ( Suyu süzülmüş )
1 paket krema
3 yemek kaşığı yoğurt ( suyu iyice alınmış olsun )
3 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı un + 1 yemek kaşığı mısır nişastası
Sos
Hazır sos
Orman Meyveli Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tabanı için ;Burçak bisküvileri ve fındık içini robottan çekip bir kaba alalım.
Üzerine 2 yemek kaşığı tereyağını ve sütümüzü alıp elimizle güzelce yoğurmaya başlayalım.
Kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt koyup hazırladığımız karışımı döküp yayalım.
Üzerini düzlemek için su bardağın arka tarafı ile baskılar uygulayabilirsiniz.
Buzdolabına koyup 30 dakika dinlenmeye bırakıyoruz. Bu sırada ara kremasını hazırlamaya geçelim.
Ara kreması için ;Yumurtaları kırıp beyazlarını ve sarılarını ayrı ayrı kaplara koyalım.
Beyazları kar haline gelene kadar çırpıp kenarda bekletelim.
Diğer taraftan yumurta sarılarının üzerine 1 paket krema, 1 çay bardağı toz şeker ve 3 yemek kaşığı yoğurt ekleyip mikser ile güzelce çırpalım.
Ardından suyu alınmış 400 gr labneyi ekleyip yeniden çırpalım.
En son 1 çay bardağı unu ve nişastamızı koyup tekrar karıştıralım.
Önceden çırpmış olduğumuz yumurta aklarını da ilave edip bir spatula yardımı ile beyazları söndürmeden aşağıdan yukarı doğru hareketler ile karışımı birbirine yedirelim.
Dolapta beklettiğimiz bisküvili tabanımızı çıkarıp kalıbımızın etrafını alüminyum folyo ile kaplayalım ki kek gibi kızarmasını engellemiş olalım.
Hazırlamış olduğumuz kremayı bisküvili tabanımızın üzerine dökelim.
Fırınımızın içerisine bir borcama veya ısıya dayanıklı herhangi bir kaba 2 su bardağı kadar su ekleyip en altına yerleştirelim, bu cheescakemizin çatlamasını önleyecektir.
” fansız “önceden ısıtılmış 160° fırına verip ” 45 dakika ” pişirelim. Hafif pembeleşince cheescakemiz pişmiş demektir.
Buzdolabında en az 4-5 saat bekletin. Buzdolabında soğumuş olan cheescakemizin üzerine hazırlamış olduğunuz sosumuzu döküp dilediğimiz gibi süsleyelim.
ben bu tarifimde hazır meyveli sos kullandım.
cheesecake pembeleşince hafifçe sallayın kenarları daha katı ortası sallanıyor ise pişmiş demektir tedirginlik yaşamanıza gerek yok buzdolabında dinlenince kendi katılaşmış ve tadı oturmuş oluyor. Eğer 1 gece önceden yaparsanız dolapta dinlendiği için gerçekten lezzetine lezzet katıyor.—– afiyet olsun—-.
Orman Meyveli Cheesecake Tarifi Fotoğraflı Yapılışı