Orman Meyveli Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
500 gr labne
200 ml krema
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Alt tabanı için;
2 paket kakaolu petibör bisküvi
150 gram tereyağ yada margarin
Üst sosu için;
500 gram orman meyvesi
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı su
1 yemek kaşığı nişasta
Orman Meyveli Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Labne ve kremayı derin kasede çırpıyoruz.
Şeker ve yumurtaları tek tek ilave ederek çırpıyoruz.
Vanilya, un, nişastayıda ek edip son kere karıştırıyoruz.
Alt tabanı için bisküviyi rondoda çekip erittiğimiz tereyağ ile karıştırıyoruz.
Kelepçeli kalıbımızın tabanını yağlı kağıt ile kaplıyoruz .
Bisküviyi tabana bastırarak seriyoruz buzdolabında 20 dk bekletiyoruz.
Hazırladığımız krema harcını üstüne döküp 2 defa sert yere vurarak hava kabarcıkların çıkmasını sağlıyoruz.
Fırını evvelden 160 derecede ısıtıyoruz.
Tabanına sıcağa güçlü tencere ile su koyuyoruz.
Çatlamaması için tatlımızı fırına koyuyoruz 50 dk alt üst ayarda kapağını açmadan pişiriyoruz .
Piştikten sonra çabucak çıkartmıyoruz fırını kapatıp kapağını aralayarak 40 dk fırında bekletiyoruz.
Orman meyvesini tavaya alıp yarım su bardağı şeker ve yarım su bardağı su ,1 yemek kaşığı nişasta ek ederek pişiriyoruz .
En son blendırdan geçiriyoruz ,oda sıcaklığına gelen tatlımızın üzerine döküyoruz en az 4 saat buzdolabında bekletiyoruz.
Orman Meyveli Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
500 gr labne
200 ml krema
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Alt tabanı için;
2 paket kakaolu petibör bisküvi
150 gram tereyağ yada margarin
Üst sosu için;
500 gram orman meyvesi
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı su
1 yemek kaşığı nişasta
Orman Meyveli Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Labne ve kremayı derin kasede çırpıyoruz.
Şeker ve yumurtaları tek tek ilave ederek çırpıyoruz.
Vanilya, un, nişastayıda ek edip son kere karıştırıyoruz.
Alt tabanı için bisküviyi rondoda çekip erittiğimiz tereyağ ile karıştırıyoruz.
Kelepçeli kalıbımızın tabanını yağlı kağıt ile kaplıyoruz .
Bisküviyi tabana bastırarak seriyoruz buzdolabında 20 dk bekletiyoruz.
Hazırladığımız krema harcını üstüne döküp 2 defa sert yere vurarak hava kabarcıkların çıkmasını sağlıyoruz.
Fırını evvelden 160 derecede ısıtıyoruz.
Tabanına sıcağa güçlü tencere ile su koyuyoruz.
Çatlamaması için tatlımızı fırına koyuyoruz 50 dk alt üst ayarda kapağını açmadan pişiriyoruz .
Piştikten sonra çabucak çıkartmıyoruz fırını kapatıp kapağını aralayarak 40 dk fırında bekletiyoruz.
Orman meyvesini tavaya alıp yarım su bardağı şeker ve yarım su bardağı su ,1 yemek kaşığı nişasta ek ederek pişiriyoruz .
En son blendırdan geçiriyoruz ,oda sıcaklığına gelen tatlımızın üzerine döküyoruz en az 4 saat buzdolabında bekletiyoruz.
Orman Meyveli Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı