Son konular

Orman Meyveli Fincan Tatlısı

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
36
Coin
256,938
Orman Meyveli Fincan Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
1 paket dr oetker orman meyveli toz puding
1 kg süt
6 yemek kaşığı un
8 yemek kaşığı toz şeker
1 paket beyaz çikolata 60 gram
Beyaz Krema İçin
2 su bardağı süt
4 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 paket sade toz kremşanti
Süsleme İçin
Hindistan cevizi
Çilek
Çikolata parçacıkları

Orman Meyveli Fincan Tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle kremamızı hazırlayalım tencerenin içine sütü unu nişastayı toz şekeri ekleyin ve tel çırpıcıyla karıştırın akabinde orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin ocağın altını kapatın.
Kremamız ılık hale gelince toz kremşantiyi ekleyin pürüzsüz kıvam alana kadar mikserle çırpın akabinde kremamızı buzdolabında soğumaya bırakın akabinde tencerenin içine toz pudingi unu toz şekeri sütü bırakıp birlikte tel çırpıcıyla çırpalım.
Akabinde orta ateşte karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin ocağın altını kapatın ve pişen tatlımızın içine beyaz çikolatayı ekleyin ve birlikte mikserle 1 dakika pürüzsüz kıvam alana kadar çırpın.
Akabinde evvelce su ile ıslatılmış slikon kalıplara tatlımızı bırakalım tatlımız ılık hale gelince buzdolabında en az 5 saat bekletip düzgünce soğumaya bırakın.
Soğuyan tatlımızı slikon kalıplardan çıkarın ve her tarafını hindistan cevizine bulayın akabinde servis tabağına bırakın tatlımızın ortasına beyaz krema bırakıp en son üzerine dilimlenmiş çilek ve çikolata parçacıkları ile süsleyin afiyet olsun.
 

Similar threads

  • Soru
Orman Meyveli Soslu Revani Tatlı Tanımı İçin Materyaller 1 paket dr oatker orman meyveli sos 1 çay bardağı un 3 yemek kaşığı yoğurt 3 yemek kaşığı toz şeker 2 çay bardağı irmik 1 çay bardağı sıvı yağ 2 adet yumurta 1 paket dr oatker vanilya 1 paket dr oatker kabartma tozu Şerbet İçin 12 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Çikolatalı Toz Pudingli Sütlü Tatlı Tanımı İçin Materyaller 1 kg süt 1 paket dr oatker çikolatalı puding 8 yemek kaşığı toz şeker 3 yemek kaşığı nişasta 2 yemek kaşığı irmik 1 yemek kaşığı kakao 1 yemek kaşığı saralle Üzeri İçin Nalzemeler 1 paket sade toz kremşanti 2 yemek kaşığı muzlu puding...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Kremalı Vişneli Kek Tanımı İçin Materyaller Kek gereçler 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı su 2 adet yumurta 1.5 çay bardağı toz şeker 2 yemek kaşığı hindistan cevizi 1 su bardağı vişne parçacıkları 1 yemek kaşığı nişasta 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Aldığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Nesguikli Sütlü Tatlı Tanımı İçin Malzemeler 4 su bardağı süt 2 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı mısır nişastası 5 yemek kaşığı nuhun ankara irmik 5 yemek kaşığı toz nesguik 7 yemek kaşığı toz şeker 1 yemek kaşığı kakao Üzeri için materyaller; 1 paket sade dr oetker krem şanti 1 çay bardağı süt 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Haşhaşlı Portakallı Revani Tanımı İçin Malzemeler 2 adet büyük uzunluk yumurta (l) 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı irmik 1 çay bardağı toz şeker 6 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı mavi haşhaş 1 büyük uzunluk portakal kabuğu rendesi Yarım çay bardağı portakal suyu 1 paket...
Cevaplar
0
Görüntüleme
20
Üst Alt