Orman Meyveli Pasta Tanımı İçin Gereçler
Pandispanya için ;
3 adet oda sıcaklığında yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı ılık su
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
1 su bardağı tepeleme + 2 çorba kaşığı un
1 fiske tuz
Kreması için ;
1 paket pastacı kreması
3 su bardagı süt
50 gram margarin
Meyveleri ;
Dondurulmuş böğürtlen
Dondurulmuş çilek
Dondurulmuş ahu dudu
Üzeri için ;
Pudra şekeri
Orman Meyveli Pasta Tanımı Yapılışı
Yumurtaların beyazı ve sarısı ayrılır.
Sarıları şekerle rengi açılana kadar mikserle çırpın.
Daha sonra ılık su eklenip çırpmaya devam edin.
Kabartma tozu, vanilya ve un eklenir ve bu kademede mikser bırakılıp spatula yardımıyla homojen bir karışım elde edene kadar dıştan içe hakikat karıştırın.
Yumurta aklarını da tuzla kar beyaz olana dek çırpın ve karışıma ekleyip tıpkı formda spatula ile fazla söndürmeden dıştan içe hakikat karıştırın.
22 cmlik kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serin ve karışımı dökün.
180 derecede ısıtılmış fırında 20 25 dk pişirin.
Orta kreması için pastacı kreması 3 su bardağı süt ve 50 gram margarini mikser yardımıyla krea kıvamına gelene kadar çırpın.
Pişen pandispanyayı fırından çıkarın soğutmaya bırakın soğuyunca ortan 2 ye bölüp ortasına hazırladığımız kremayı sürün.
Orman meyvelerini de yerleştirip pandispanyanın başka kesimini üstüne kapatın.
Üstüne bir kat daha krema sürelim birebir halde orman meyvelerini yerleştirip küçük süzgeç yardımı ile pudra şekerini üstene serpin.
Afiyet olsunnnn
Pandispanya için ;
3 adet oda sıcaklığında yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı ılık su
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
1 su bardağı tepeleme + 2 çorba kaşığı un
1 fiske tuz
Kreması için ;
1 paket pastacı kreması
3 su bardagı süt
50 gram margarin
Meyveleri ;
Dondurulmuş böğürtlen
Dondurulmuş çilek
Dondurulmuş ahu dudu
Üzeri için ;
Pudra şekeri
Orman Meyveli Pasta Tanımı Yapılışı
Yumurtaların beyazı ve sarısı ayrılır.
Sarıları şekerle rengi açılana kadar mikserle çırpın.
Daha sonra ılık su eklenip çırpmaya devam edin.
Kabartma tozu, vanilya ve un eklenir ve bu kademede mikser bırakılıp spatula yardımıyla homojen bir karışım elde edene kadar dıştan içe hakikat karıştırın.
Yumurta aklarını da tuzla kar beyaz olana dek çırpın ve karışıma ekleyip tıpkı formda spatula ile fazla söndürmeden dıştan içe hakikat karıştırın.
22 cmlik kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serin ve karışımı dökün.
180 derecede ısıtılmış fırında 20 25 dk pişirin.
Orta kreması için pastacı kreması 3 su bardağı süt ve 50 gram margarini mikser yardımıyla krea kıvamına gelene kadar çırpın.
Pişen pandispanyayı fırından çıkarın soğutmaya bırakın soğuyunca ortan 2 ye bölüp ortasına hazırladığımız kremayı sürün.
Orman meyvelerini de yerleştirip pandispanyanın başka kesimini üstüne kapatın.
Üstüne bir kat daha krema sürelim birebir halde orman meyvelerini yerleştirip küçük süzgeç yardımı ile pudra şekerini üstene serpin.
Afiyet olsunnnn