Orman Meyveli Soslu Revani Tatlı Tanımı İçin Materyaller
1 paket dr oatker orman meyveli sos
1 çay bardağı un
3 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı toz şeker
2 çay bardağı irmik
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
1 paket dr oatker vanilya
1 paket dr oatker kabartma tozu
Şerbet İçin
12 yemek kaşığı toz şeker
4 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Orman Meyveli Soslu Revani Tatlı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle karıştırma kesenin içine evvel yumurtaları bırakın üzerine toz şekeri ekleyin birlikte iki dakika çırpalım akabinde sıvı yağı vanilyayı kabartma tozunu yoğurdu toz orman meyveli sosu bırakıp birlikte çırpalım.
Akabinde unu ve irmiği ekleyip birlikte tel çırpıcıyla karıştıralım ve yağlanmış slikon kalıplara revani harcı bırakalım evvelden ısıtılmış fansız fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar tatlımızı denetimli 25 dakika pişirelim.
Revanimiz soğuduktan sonra slikon kalıplardan çıkaralım akabinde şerbeti için tencereye toz şekeri suyu ekleyin ve tel çırpıcıyla karıştıralım.
Akabinde şerbetimiz kaynamaya başlayınca üzerine limon suyu ekleyip orta ateşte 10 dakika ortada karıştırarak kaynatarak pişirin ve şerbeti soğutun.
En son soğuk olan revani tatlımızın üzerine soğuk şerbetimizi gezdirelim ve şerbetin çekmesi için en az 4 saat buzdolabında bekletelim vaktiniz varsa bir gece revani tatlımızı buzdolabında bekletelim.
En son revani tatlımızı servis tabağına bırakalım üzerini antep fıstığı yahut hindistan cevizi ile süsleyip servise sunun afiyet olsun.
1 paket dr oatker orman meyveli sos
1 çay bardağı un
3 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı toz şeker
2 çay bardağı irmik
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
1 paket dr oatker vanilya
1 paket dr oatker kabartma tozu
Şerbet İçin
12 yemek kaşığı toz şeker
4 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Orman Meyveli Soslu Revani Tatlı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle karıştırma kesenin içine evvel yumurtaları bırakın üzerine toz şekeri ekleyin birlikte iki dakika çırpalım akabinde sıvı yağı vanilyayı kabartma tozunu yoğurdu toz orman meyveli sosu bırakıp birlikte çırpalım.
Akabinde unu ve irmiği ekleyip birlikte tel çırpıcıyla karıştıralım ve yağlanmış slikon kalıplara revani harcı bırakalım evvelden ısıtılmış fansız fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar tatlımızı denetimli 25 dakika pişirelim.
Revanimiz soğuduktan sonra slikon kalıplardan çıkaralım akabinde şerbeti için tencereye toz şekeri suyu ekleyin ve tel çırpıcıyla karıştıralım.
Akabinde şerbetimiz kaynamaya başlayınca üzerine limon suyu ekleyip orta ateşte 10 dakika ortada karıştırarak kaynatarak pişirin ve şerbeti soğutun.
En son soğuk olan revani tatlımızın üzerine soğuk şerbetimizi gezdirelim ve şerbetin çekmesi için en az 4 saat buzdolabında bekletelim vaktiniz varsa bir gece revani tatlımızı buzdolabında bekletelim.
En son revani tatlımızı servis tabağına bırakalım üzerini antep fıstığı yahut hindistan cevizi ile süsleyip servise sunun afiyet olsun.