Son konular

Osmanlı Mutfağının Vazgeçilmez Çorbası Pratik Terbiyeli Arpa Şehriye Çorbası

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Osmanlı Mutfağının Vazgeçilmez Çorbası Pratik Terbiyeli Arpa Şehriye Çorbası Tanımı İçin Gereçler
Rendelenmiş havuç büyükse 1 küçükse 2 adet
Rendelenmiş 1 adet sarımsak
2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
Yarım su bardağı arpa şehriye
3 su bardağı tavuk suyu +2 bardak
Sıcak su /tavuk suyu yerine 1 adet bulyon kullanabilirsiniz
1.5 tatlı kaşığı tuz
Terbiye İçin
4 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı un
Yarım limon suyu
Nane Sosu İçin
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Osmanlı Mutfağının Vazgeçilmez Çorbası Pratik Terbiyeli Arpa Şehriye Çorbası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Tencerenin içine yağı koyuyoruz içerisine rendelenmiş havuç ve rendelenmiş sarımsak ekleyip 3 dakika kavuruyoruz.
3 bardak sıcak tavuk suyu ekliyoruz (Tavuk suyu yoksa kaynamış su eklenebilir)
Su kaynayınca arpa şehriye ekliyoruz (Yaklaşık 10 dakika orta ateşte pişirin)
Arpa şehriye pişerken terbiyesi için bir kaseye 4 yemek kaşığı yoğurt, 2 yemek kaşığı un ve yarım limon suyunu ekleyip karıştırın.
Şehriyelerin piştiğinden emin olunca çorbadan 1 kepçe alıp terbiye karışımına ek edip karıştırınız.
Terbiyesini tencereye ekleyin orta ateşte pişirilir. 2 bardak su su ekleyin orta ateşte kaynayana kadar pişirin.
Nane sosu için küçük bir tavaya 1. 5 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı nane ve 1 çay kaşığı toz kırmızı biber ekleyip hazır olunca çorbanın üzerine ekleyiniz. Afiyet olsun
 
Üst Alt