Osmanlı Mutfağının Vazgeçilmez Çorbası Pratik Terbiyeli Arpa Şehriye Çorbası Tanımı İçin Gereçler
Rendelenmiş havuç büyükse 1 küçükse 2 adet
Rendelenmiş 1 adet sarımsak
2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
Yarım su bardağı arpa şehriye
3 su bardağı tavuk suyu +2 bardak
Sıcak su /tavuk suyu yerine 1 adet bulyon kullanabilirsiniz
1.5 tatlı kaşığı tuz
Terbiye İçin
4 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı un
Yarım limon suyu
Nane Sosu İçin
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Osmanlı Mutfağının Vazgeçilmez Çorbası Pratik Terbiyeli Arpa Şehriye Çorbası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Tencerenin içine yağı koyuyoruz içerisine rendelenmiş havuç ve rendelenmiş sarımsak ekleyip 3 dakika kavuruyoruz.
3 bardak sıcak tavuk suyu ekliyoruz (Tavuk suyu yoksa kaynamış su eklenebilir)
Su kaynayınca arpa şehriye ekliyoruz (Yaklaşık 10 dakika orta ateşte pişirin)
Arpa şehriye pişerken terbiyesi için bir kaseye 4 yemek kaşığı yoğurt, 2 yemek kaşığı un ve yarım limon suyunu ekleyip karıştırın.
Şehriyelerin piştiğinden emin olunca çorbadan 1 kepçe alıp terbiye karışımına ek edip karıştırınız.
Terbiyesini tencereye ekleyin orta ateşte pişirilir. 2 bardak su su ekleyin orta ateşte kaynayana kadar pişirin.
Nane sosu için küçük bir tavaya 1. 5 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı nane ve 1 çay kaşığı toz kırmızı biber ekleyip hazır olunca çorbanın üzerine ekleyiniz. Afiyet olsun
Rendelenmiş havuç büyükse 1 küçükse 2 adet
Rendelenmiş 1 adet sarımsak
2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
Yarım su bardağı arpa şehriye
3 su bardağı tavuk suyu +2 bardak
Sıcak su /tavuk suyu yerine 1 adet bulyon kullanabilirsiniz
1.5 tatlı kaşığı tuz
Terbiye İçin
4 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı un
Yarım limon suyu
Nane Sosu İçin
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Osmanlı Mutfağının Vazgeçilmez Çorbası Pratik Terbiyeli Arpa Şehriye Çorbası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Tencerenin içine yağı koyuyoruz içerisine rendelenmiş havuç ve rendelenmiş sarımsak ekleyip 3 dakika kavuruyoruz.
3 bardak sıcak tavuk suyu ekliyoruz (Tavuk suyu yoksa kaynamış su eklenebilir)
Su kaynayınca arpa şehriye ekliyoruz (Yaklaşık 10 dakika orta ateşte pişirin)
Arpa şehriye pişerken terbiyesi için bir kaseye 4 yemek kaşığı yoğurt, 2 yemek kaşığı un ve yarım limon suyunu ekleyip karıştırın.
Şehriyelerin piştiğinden emin olunca çorbadan 1 kepçe alıp terbiye karışımına ek edip karıştırınız.
Terbiyesini tencereye ekleyin orta ateşte pişirilir. 2 bardak su su ekleyin orta ateşte kaynayana kadar pişirin.
Nane sosu için küçük bir tavaya 1. 5 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı nane ve 1 çay kaşığı toz kırmızı biber ekleyip hazır olunca çorbanın üzerine ekleyiniz. Afiyet olsun