Osmanlı Yumurta (Kaymaklı Yumurta)

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Osmanlı Yumurta (Kaymaklı Yumurta) Tanımı İçin Gereçler
100 gram (3-4 kaşık kaymak)
4 yumurta
3 yemek kaşığı su
1/2 (yarım) çay kaşığı tuz

Osmanlı Yumurta (Kaymaklı Yumurta) Tanımı Yapılışı

Kaymağı yağı çıkıp kızarana kavuralım.
Dikkat edin kaymak çabuk yanar nar üzere kızardığı an üzerine suyunu dökelim ki yanmasın.
Tuzunu da ek edip bir kaç çevirim daha karıştıralım.
Üzerine yumurtalarımızı koyup pişirelim.
Ben meskende kaynattığım sütün kaymağını kullanıyorum, siz hazır kaymakta kullanabilirsiniz.
Bir de biz yanında yeşil soğanla çok seviyoruz soğanla denemenizi tavsiye ederim.
Afiyet olsunOsmanlı Yumurta (Kaymaklı Yumurta)
 

Similar threads

  • Soru
Kaymaklı Fıstıklı Sarma Baklava Tanımı İçin Malzemeler 1 paket baklavalık yufka Antep fıstığı 200 gr tereyağı Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 kase süt kaymağı yahut 1 paket hazır kaymak Kaymak için: 2 su bardağı süt 1 çay bardağı irmik 1 yemek kaşığı şeker Şerbet için: 3,5 su bardağı su 3 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Süt Kaymaklı Kıyır Poğaça Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için: Yarım paket teremyağ (Eritilip soğutulmuş) 1 küçük kase süt kaymağı (Kaynattığım sütün üzerinden almıştım.) 1 çay bardağı sıvı yağ 2 adet yumurta (Akı içine,sarısı dışına) 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı toz şeker Yarım çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
22
  • Soru
Cevizli Kaymaklı Midye Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için 1 adet yumurta 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı süt Yarım tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı sirke 3,5 -4 su bardağına yakın un Kaymağı için Yarım çay bardağından biraz az irmik 1,5 çay bardağı süt İçi için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Kaymaklı Hoşmerim (Un Helvası) Tanımı İçin Materyaller 5 yemek kaşığı kaymak 2 su bardağı un 1 su bardağı şeker 1 litre süt Kaymaklı Hoşmerim (Un Helvası) Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Evvel sütün içine şekeri koyup eriyene kadar karıştıralım. Tavaya kaymağı alıp ocakta orta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Kaymaklı Çoban Kavurma Tanımı İçin Malzemeler 2 tane kuru soğan 2 tane kırmızı biber 700 gram kuzu eti 50 gram kuyruk yağı 1 yemek kaşığı kaymak 1 tatlı kaşığı zeytinyağı Bir ölçü tuz 7-8 diş sarımsak Kaymaklı Çoban Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Zeytinyağı tavaya aktaralım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
Üst Alt