Osmanlı Yumurta (Kaymaklı Yumurta) Tanımı İçin Gereçler
100 gram (3-4 kaşık kaymak)
4 yumurta
3 yemek kaşığı su
1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
Osmanlı Yumurta (Kaymaklı Yumurta) Tanımı Yapılışı
Kaymağı yağı çıkıp kızarana kavuralım.
Dikkat edin kaymak çabuk yanar nar üzere kızardığı an üzerine suyunu dökelim ki yanmasın.
Tuzunu da ek edip bir kaç çevirim daha karıştıralım.
Üzerine yumurtalarımızı koyup pişirelim.
Ben meskende kaynattığım sütün kaymağını kullanıyorum, siz hazır kaymakta kullanabilirsiniz.
Bir de biz yanında yeşil soğanla çok seviyoruz soğanla denemenizi tavsiye ederim.
Afiyet olsunOsmanlı Yumurta (Kaymaklı Yumurta)
100 gram (3-4 kaşık kaymak)
4 yumurta
3 yemek kaşığı su
1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
Osmanlı Yumurta (Kaymaklı Yumurta) Tanımı Yapılışı
Kaymağı yağı çıkıp kızarana kavuralım.
Dikkat edin kaymak çabuk yanar nar üzere kızardığı an üzerine suyunu dökelim ki yanmasın.
Tuzunu da ek edip bir kaç çevirim daha karıştıralım.
Üzerine yumurtalarımızı koyup pişirelim.
Ben meskende kaynattığım sütün kaymağını kullanıyorum, siz hazır kaymakta kullanabilirsiniz.
Bir de biz yanında yeşil soğanla çok seviyoruz soğanla denemenizi tavsiye ederim.
Afiyet olsunOsmanlı Yumurta (Kaymaklı Yumurta)