Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Oxford neden onemlidir?

Modoratör

(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Puan 0
Çözümler 0
Modoratör

Oxford neden önemlidir?​

Dünyanın en köklü üniversitelerinden Oxford Üniversitesi’ne ev sahipliği yapan bu kent bir öğrenci şehri olma özelliğini yüzyıllardır korumaktadır. Dünyanın dört bir yanından gelen öğrencilerin varlığıyla oldukça kozmopolit bir yapıya sahip olan Oxford’un yaklaşık nüfusu 150.000’dir.

Oxford üniversitesi iyi mi?​

Oxford ve Cambridge tartışmasız Birleşik Krallık’taki en iyi iki üniversite olsalar da, aynı zamanda dünya çapında yüksek bir üne sahipler. Göre QS World University RankingsOxford Üniversitesi dünyada 4. sırada yer alırken, Cambridge Üniversitesi 7. sırada yer almaktadır.
Oxford Üniversitesinde neler var?​
QS Dünya Üniversite Sıralamaları’na göre, Oxford Üniversitesi dört Beşeri Bilimler disiplininde dünya içinde birincidir: bunlar İngiliz Dili ve Edebiyatı, Modern Diller, Coğrafya ve Tarih’tir. Antropoloji, Arkeoloji, Hukuk, Tıp, Siyaset & Uluslararası İlişkiler ve Psikoloji alanında da dünya çapında ikincidir.

Oxford nasıl bir yer?​

Oxford nasıl bir yer?
İngiltere’nin güneydoğusunda bulunan, kültürel ve tarihi açıdan önemli şehirlerden birisidir. Dünya’nın en köklü üniversitelerinden Oxford Üniversitesi’ne ev sahipliği yapan bu kent tam bir öğrenci şehri olma özelliğini yüzyıllardır korumaktadır. Oxford, Londra’nın merkezinden trenle sadece 60 dakika uzaklıktadır.

Oxford devlet üniversitesi mi?​

Oxford devlet üniversitesi mi?
Bunlar Beşeri Bilimler; Sosyal Bilimler; Matematik, Fizik ve Fen Bilimleri; ve Tıp bölümleridir. Oxford Üniversitesi devletten kamu ödeneği aldığı için “devlet üniversitesi” sayıldığı gibi, tamamen özerk olduğu ve kamu ödeneğini reddederek kendini geçindirebileceği için bir “özel üniversite” de sayılır.

Oxford da okumak için ne yapmalıyım?​

Oxford Üniversitesi’nde yüksek lisans eğitimi almak için köklü ve başarılı bir üniversiteden mezun olmak, mükemmel bir not ortalamasına sahip olmak, IELTS ya da TOEFL gibi uluslararası geçerliliği olan sınavlardan üst seviyede puan almak, çarpıcı bir özgeçmişe sahip olmak ve güçlü referanslar gerekiyor.

Oxford da nasıl okuyabilirim?​

Oxford Üniversitesi'nin dünya çapında önemli bir üniversite olmasının birçok nedeni vardır. İşte Oxford'un neden önemli olduğuna dair bazı detaylar:

1. Prestij ve Ün: Oxford, dünyanın en eski ve en saygın üniversitelerinden biridir. Tarihi kökleri, akademik başarısı ve üst düzey eğitim standartlarıyla bilinir. Oxford Üniversitesi'nde eğitim görmek, mezunların kariyerlerine büyük değer katar.

2. Mükemmel Eğitim: Oxford Üniversitesi, dünya genelindeki en iyi eğitim kurumları arasında yer almaktadır. Disiplinler arası eğitim ve öğretim yaklaşımı, öğrencilere geniş bir perspektif kazandırarak onları akademik ve kişisel olarak geliştirir.

3. Akademik Müfredat: Oxford Üniversitesi'nin zengin akademik müfredatı, öğrencilere geniş bir alanda yüksek kaliteli eğitim imkanı sunar. Beşeri Bilimler, Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler, Tıp gibi geniş bir yelpazede disiplinlerde başarılı programlar bulunmaktadır.

4. Köklü Geleneğe Sahip Olmak: Oxford Üniversitesi, köklü akademik geleneği ve kültürel mirasıyla öne çıkar. Yüzyıllardır süregelen bu geleneğin bir parçası olmak, öğrencilere benzersiz bir eğitim deneyimi sunar.

5. Uluslararası Çekicilik: Oxford, dünya genelinden öğrencilerin ilgisini çeken bir üniversitedir. Kozmopolit yapısı sayesinde farklı kültürlerden gelen öğrencilerin etkileşim içinde olmalarını sağlar, böylece küresel bir perspektif kazanmalarına katkıda bulunur.

Oxford Üniversitesi'nin bu özellikleri, hem öğrenciler hem de akademisyenler için çekici kılar ve dünya genelindeki değerini artırır. Eğer bir öğrenci akademik başarısını ve kariyerini ilerletmek istiyorsa, Oxford gibi köklü bir üniversitede eğitim almak büyük bir fırsattır.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Tema özelleştirmeleri kullanılamıyor!

Tema özelleştirme alanlarını sizin için kullanılamıyor, lütfen daha fazla bilgi için yönetici ile iletişime geçiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri