O denli Yumuşak Puf Puf Kıymalı Ve Peynirli Poğaça Tanımı İçin Materyaller
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 tane yaş maya yoksa kuru maya 1 paket
3 çorba kaşığı tepeleme yoğurt
2 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı tuz
7 bardak un
Üzeri İçin
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı yoğurt
Çörek otu
İçi İçin
150 gram kadar kıyma (Dilediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz ben kıymalı ve peynirli yaptım)
1 soğan
Çok az tuz
Biraz kara biber
Yarım çorba kaşığı salça (Ben biber salçası kullandım)
O denli Yumuşak Puf Puf Kıymalı Ve Peynirli Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Ilık suyla sütü şekeri mayayı yoğurma kabına alalım karıştıralım 5 dakika kadar bekletelim sırasıyla sıvı yağ yoğurt tuz ekleyelim ununu ek edelim kaşıkla karıştıralım.
6 bardaktan sonra denetimli ekleyelim tam 7 bardak kullandım ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak sonra üzerini örtelim 1 saat kadar mayalansın sonra tezgaha alalım.
Mandalina büyüklüğünde bezeler yapalım yağlı kağıda serili tepsiye dizelim üzerini örtelim 20 dakika tepsi mayası yapalım sonra tezgaha bezeleri aykırı olarak koyalım.
Elimizle ikiye böler üzere ortasına bastıralım harcını ortaya koyup elimizin iç kısmıyla bastıralım dudak biçiminde olacak yağlı kağıda serili tepsiye dizelim biz bunları yaparken fırını 170 dereceye açalım.
Bütün bezeler bitince üzerine yoğurtla çırptığımız yumurta sarısını sürelim çatalla hafif iz yapalım çörek otu serpelim fırına verelim kızarınca fırından alalım üzerine pak bir bez örtelim ve afiyetle yiyelim.
Soğanı ince ince doğrayalım 2 çorba kaşığı sıvı yağ da kavuralım kıymayı ek edelim kıyma suyunu çekince tuzunu kara biberini salçasını ek edelim hepsi bu kadar.
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 tane yaş maya yoksa kuru maya 1 paket
3 çorba kaşığı tepeleme yoğurt
2 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı tuz
7 bardak un
Üzeri İçin
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı yoğurt
Çörek otu
İçi İçin
150 gram kadar kıyma (Dilediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz ben kıymalı ve peynirli yaptım)
1 soğan
Çok az tuz
Biraz kara biber
Yarım çorba kaşığı salça (Ben biber salçası kullandım)
O denli Yumuşak Puf Puf Kıymalı Ve Peynirli Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Ilık suyla sütü şekeri mayayı yoğurma kabına alalım karıştıralım 5 dakika kadar bekletelim sırasıyla sıvı yağ yoğurt tuz ekleyelim ununu ek edelim kaşıkla karıştıralım.
6 bardaktan sonra denetimli ekleyelim tam 7 bardak kullandım ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak sonra üzerini örtelim 1 saat kadar mayalansın sonra tezgaha alalım.
Mandalina büyüklüğünde bezeler yapalım yağlı kağıda serili tepsiye dizelim üzerini örtelim 20 dakika tepsi mayası yapalım sonra tezgaha bezeleri aykırı olarak koyalım.
Elimizle ikiye böler üzere ortasına bastıralım harcını ortaya koyup elimizin iç kısmıyla bastıralım dudak biçiminde olacak yağlı kağıda serili tepsiye dizelim biz bunları yaparken fırını 170 dereceye açalım.
Bütün bezeler bitince üzerine yoğurtla çırptığımız yumurta sarısını sürelim çatalla hafif iz yapalım çörek otu serpelim fırına verelim kızarınca fırından alalım üzerine pak bir bez örtelim ve afiyetle yiyelim.
Soğanı ince ince doğrayalım 2 çorba kaşığı sıvı yağ da kavuralım kıymayı ek edelim kıyma suyunu çekince tuzunu kara biberini salçasını ek edelim hepsi bu kadar.