Özbek Mantısı Tanımı İçin Materyaller
Hamuru İçin
3 su bardağı un
1 adet yumurta
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
İç Gereci İçin
400 gram kıyma
1 orta uzunluk kuru soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz karabiber
Sarımsaklı Yoğurt İçin
3 diş sarımsak
2 su bardağı süzme yoğurt
1 su bardağı su
Domates Sos İçin
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 su bardağı su
Tereyağı
Sos Gereci İçin
5 yemek kaşığı tereyağı
1 çimdik tuz
Özbek Mantısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Geniş ve derin bir kaba un su tuz yumurta konur su azar azar ek edilerek sert bir hamur elde edilir dinlenmeye bırakılır öbür tarafta iç materyali kıyma tuz karabiber derin bir kaba konur kuru soğan rondadan ince çekilir hepsi karıştırılır.
Başka yanda dinlenen hamur 2 eşit modüle bölünür 2 orta uzunluk pazı yapılıp merdane ve oklava yardımı ile açılıp 3 çer santim kareler halinde kesilip içerisine kıyma harcı konup kapatılıp biçim verilerek bükülür.
Öbür pazı da birebir formda devam edilir büyük bir tencereye su 1 çay kaşığı tuz 1 yemek kaşığı zeytinyağı ek edip karıştırın su kaynasın.
Mantıları fokurdayan suyun içine atıp 25 /30 dakika pişirin öteki yanda 3 diş sarımsağı soyup doğrayıp 1 çay kaşığı tuz ek edip havanda yeterlice dövün.
Sonra 2 su bardağı süzme yoğurda dövülmüş sarımsağı ek edip yarım su bardağı su ile uygunca karıştırın öteki yanda 1 yemek kaşığı sıvı yağı ocakta kızdırın içerisine 1 yemek kaşığı domates salçası bir yemek kaşığı biber salçası ek edip kavurun.
Bir su bardağı soğuk su ek edip karıştırın fokurdayınca ocaktan alın 5 yemek kaşığı tereyağını ocakta köpürene kadar kızdırın.
Pişirdiğimiz mantıları el kevgiri ile süzerek servis tabağına alalım evvel 2 kaşık yoğurt sonra 2 kaşık domates sos en sonda 3/4 kaşık tereyağı gezdirin servise hazır afiyetler olsun….
Hamuru İçin
3 su bardağı un
1 adet yumurta
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
İç Gereci İçin
400 gram kıyma
1 orta uzunluk kuru soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz karabiber
Sarımsaklı Yoğurt İçin
3 diş sarımsak
2 su bardağı süzme yoğurt
1 su bardağı su
Domates Sos İçin
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 su bardağı su
Tereyağı
Sos Gereci İçin
5 yemek kaşığı tereyağı
1 çimdik tuz
Özbek Mantısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Geniş ve derin bir kaba un su tuz yumurta konur su azar azar ek edilerek sert bir hamur elde edilir dinlenmeye bırakılır öbür tarafta iç materyali kıyma tuz karabiber derin bir kaba konur kuru soğan rondadan ince çekilir hepsi karıştırılır.
Başka yanda dinlenen hamur 2 eşit modüle bölünür 2 orta uzunluk pazı yapılıp merdane ve oklava yardımı ile açılıp 3 çer santim kareler halinde kesilip içerisine kıyma harcı konup kapatılıp biçim verilerek bükülür.
Öbür pazı da birebir formda devam edilir büyük bir tencereye su 1 çay kaşığı tuz 1 yemek kaşığı zeytinyağı ek edip karıştırın su kaynasın.
Mantıları fokurdayan suyun içine atıp 25 /30 dakika pişirin öteki yanda 3 diş sarımsağı soyup doğrayıp 1 çay kaşığı tuz ek edip havanda yeterlice dövün.
Sonra 2 su bardağı süzme yoğurda dövülmüş sarımsağı ek edip yarım su bardağı su ile uygunca karıştırın öteki yanda 1 yemek kaşığı sıvı yağı ocakta kızdırın içerisine 1 yemek kaşığı domates salçası bir yemek kaşığı biber salçası ek edip kavurun.
Bir su bardağı soğuk su ek edip karıştırın fokurdayınca ocaktan alın 5 yemek kaşığı tereyağını ocakta köpürene kadar kızdırın.
Pişirdiğimiz mantıları el kevgiri ile süzerek servis tabağına alalım evvel 2 kaşık yoğurt sonra 2 kaşık domates sos en sonda 3/4 kaşık tereyağı gezdirin servise hazır afiyetler olsun….