Son konular

Özbek Pilavı (Perde Pilavı)

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Özbek Pilavı (Perde Pilavı) Tanımı İçin Malzemeler

Pilavı için;
300 gram küçük doğranmış kuşbaşı
2 adet orta uzunluk julyen doğranmış havuç
10-15 adet kadar soyulmuş minik soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı zeytinyağ
2 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı yıkanmış pirinç
1 lt kaynamış su
Hamuru için
1 kg un/ihtiyaç kadarı kullanılacak
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ yahut tereyağ
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
2 tane yumurta
Aldığı kadar un

Özbek Pilavı (Perde Pilavı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Eti kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar soteleyelim. Akabinde soğan ve havuç ile bir kaç dakika daha ocakta kavuralım.
Ardından pirinç, karabiber, tuz ve pirinci geçecek kadar kaynamış su ekleyip pişirelim.
Pilavı ılıması için kenara alalım.
Hamur için tüm gereçleri uygun bir kaba alıp kulak göğsü yumuşaklığında olacak formda bir hamur yoğuralım.
Pişirmek istediğimiz kabın büyüklüğünden daha geniş hamurumuzu açalım.
Yanlardan kabımızın kenarına sarkıtarak içine pilavımızı dolduralım.
Yandaki fazla hamurla üzerini kapatarak 200 derecede pişirelim.
Özbek Pilavı (Perde Pilavı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Özbek Pilavı Tanımı İçin Malzemeler Yarım kiloya yakın kuşbaşı et 1,5 su bardağı pirinç 1 tane büyük soğan 2 diş sarımsak 2 tane büyük havuç 30 gr kadar tereyağı 4-5 yemek kaşığı zeytinyağ Tuz, karabiber isteğe nazaran kimyon Özbek Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Özbek Pilavı Tanımı İçin Gereçler 500 gram tavuk göğsü 2 kase baldo pirinç 1 adet iri kuru soğan 5 adet havuç 1 çay bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı salça 4 kase sıcak su Tuz 1 çay kaşığı kimyon (İsteğe nazaran arttırılabilir) 1 baş sarımsak Özbek Pilavı Tanımı Yapılışı Öncelikle pirinçimizi 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Özbek Pilavı Tarifi İçin Malzemeler 1 kg pişmiş kuşbaşı et 4 su bardağı pirinç 4 tane büyük boy havuç 2 tane büyük soğan 2 yemek kaşığı tereyağı Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 çay kaşığı karabiber ve tuz 1 baş sarımsak Özbek Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Önce soğanları...
Cevaplar
0
Görüntüleme
3
  • Soru
Siirt Perde Pilavı Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 2 adet yumurta 1 paket kabartma tozu Yarım tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı sirke Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı yoğurt Yarım çat bardağı su 1 kg un İç harcı için; 6 adet haşlanmış tavuk baget 1,5 su bardağı pirinç 1 çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Özbek Pilavı Tanımı İçin Gereçler Sıvı yağ 2 su bardağı pirinç(tuzlu ılık suda 2 saat bekletelim) Kuzu eti tercihen yoksa dana eti olabilir 1 adet soğan 3 adet havuç(havucun çok olması bu pilava daha çok renk ve lezzet katıyor) 1 tatlı kaşığı salça Tuz 3,5 su bardağı su Özbek Pilavı Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
Üst Alt