Özbek Pilavı Tanımı İçin Gereçler
2 su bardağı pirinç
300 gram haşlanmış dana eti
1 tane soğan
2 tane havuç
1 çay bardağı zeytinyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz (Kendinize nazaran ekleyebilirsiniz)
2 su bardağı kaynar et suyu
1 su bardağı kaynar su
Özbek Pilavı Tanımı Yapılışı
Pirinçleri güzelce yıkayıp 15 dakika tuzlu ılık suda bekletip suyunu süzün.
Etleri iki buçuk su bardağı suda haşlayın suyunu kağıt peçeteden geçirerek süzün (etleri ince ince kesin).
Kağıt peçeteden geçince et suyu daha berrak oluyor süzgeçten de geçirebilirsiniz size kalmış.
Soğanı ince ince kesin.
Havuçları ince ince kesin.
Tavayı ocağa koyup zeytinyağ dökün zeytinyağ ısınınca soğanları ekleyip soğanları kavurun.
Sonra havuçları ekleyip havuçlarla soğanları kavurup haşlanmış ince kesilmiş etleri ek edip bir dakika daha kavurup pirinç ve tereyağı ekleyip beş dakika kavurun.
Sonra tuz karabiber döküp karıştırıp su ve et suyunu ek edip karıştırıp ocağınızın altını kısıp tencerenin kapağını kapatıp serin serin pişirin.
Pişince tencerenin kapağını açın buharı çıksın sonra pilavı karıştırın pilavın yağı hertarafına karışsın. Manzarası de tadıda çok hoş oluyor. Deneyeceklere afiyet olsun
2 su bardağı pirinç
300 gram haşlanmış dana eti
1 tane soğan
2 tane havuç
1 çay bardağı zeytinyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz (Kendinize nazaran ekleyebilirsiniz)
2 su bardağı kaynar et suyu
1 su bardağı kaynar su
Özbek Pilavı Tanımı Yapılışı
Pirinçleri güzelce yıkayıp 15 dakika tuzlu ılık suda bekletip suyunu süzün.
Etleri iki buçuk su bardağı suda haşlayın suyunu kağıt peçeteden geçirerek süzün (etleri ince ince kesin).
Kağıt peçeteden geçince et suyu daha berrak oluyor süzgeçten de geçirebilirsiniz size kalmış.
Soğanı ince ince kesin.
Havuçları ince ince kesin.
Tavayı ocağa koyup zeytinyağ dökün zeytinyağ ısınınca soğanları ekleyip soğanları kavurun.
Sonra havuçları ekleyip havuçlarla soğanları kavurup haşlanmış ince kesilmiş etleri ek edip bir dakika daha kavurup pirinç ve tereyağı ekleyip beş dakika kavurun.
Sonra tuz karabiber döküp karıştırıp su ve et suyunu ek edip karıştırıp ocağınızın altını kısıp tencerenin kapağını kapatıp serin serin pişirin.
Pişince tencerenin kapağını açın buharı çıksın sonra pilavı karıştırın pilavın yağı hertarafına karışsın. Manzarası de tadıda çok hoş oluyor. Deneyeceklere afiyet olsun