Son konular

Özbek Pilavı

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
36
Coin
256,938
Özbek Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
Yarım kiloya yakın kuşbaşı et
1,5 su bardağı pirinç
1 tane büyük soğan
2 diş sarımsak
2 tane büyük havuç
30 gr kadar tereyağı
4-5 yemek kaşığı zeytinyağ
Tuz, karabiber isteğe nazaran kimyon

Özbek Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle eti biraz zeytinyağı ile güzelce kavuruyoruz ve yarım su bardağı su döküp kapağını kapatıp 10 dakika kadar pişiriyoruz.
Pirinci yıkayıp süzüyoruz.
Soğanı yemeklik doğruyoruz.
Havuçları da rendeliyoruz yahut ince ince kibrit çöpü formunda doğruyoruz.
Önce tereyağımızı sonra soğan, sarımsak ve havuçlarımızı etimize ekliyoruz ve biraz kavuruyoruz.
Pirinci de ekleyip karıştırmadan düzleştiriyoruz.Karıştırabilirsinizde lezzet birebir lezzet
Tuz ve karabiber ekleyip sıcak suyunu ek ediyoruz.
1,5 bardağından biraz fazla su döküp tenceremizin kapağını kapatıp kısık ateşte pilavımızı pişmeye bırakıyoruz.
Suyun pirinçlerin az üzerini geçmesi kâfi.
10 dakika sonra ocağın altını kapatıp pilavımızı 20-30 dakika kadar dinlendirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Özbek Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Özbek Pilavı Tanımı İçin Malzemeler 2 kase kadar pirinç 2 tane havuç 1 kase haşlanmış nohut 1 tane soğan 3-4 diş sarımsak 250 gram kuşbaşı doğranmış et Tuz, karabiber 1 çay bardağı sıvı yağ Pirinçlerin üzerini geçecek kadar su Özbek Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Özbek Pilavı Tanımı İçin Materyaller 100 gram dana eti 1 adet havuç 1 adet soğan 1,5 su bardağı pirinç 2 yemek kaşığı sıvı yağ 50 gram margarin Tuz karabiber 2,5 su bardağı sıcak su Özbek Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Öncelikle pirinci ıslatalım. Yağları tavaya alıp...
Cevaplar
0
Görüntüleme
4
  • Soru
Özbek Pilavı Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardak pilavlık pirinç 1 adet soğan 500 gr kuşbaşı et Sıvı yağ 2 adet havuç 1 su bardağı nohut 1 baş sarımsak Tuz Özbek Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Pirinci önceden yıkayıp süzüyoruz. Tencereye sıvı yağ koyup soğanları ay şeklinde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Özbek Pilavı Tanımı İçin Gereçler 500 gram tavuk göğsü 2 kase baldo pirinç 1 adet iri kuru soğan 5 adet havuç 1 çay bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı salça 4 kase sıcak su Tuz 1 çay kaşığı kimyon (İsteğe nazaran arttırılabilir) 1 baş sarımsak Özbek Pilavı Tanımı Yapılışı Öncelikle pirinçimizi 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Özbek Pilavı Tanımı İçin Gereçler 2 su bardağı pirinç 4 tane havuç 1 büyük uzunluk soğan Yarım kilo dana antrikot ya da kuzu kuşbaşı 1 su bardağı et suyu 3 su bardağı sıcak su Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 yemek kaşığı tereyağı Karabiber Tuz Özbek Pilavı Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
Üst Alt