Son konular

Özbek Pilavı

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Özbek Pilavı Tanımı İçin Gereçler
500 gram tavuk göğsü
2 kase baldo pirinç
1 adet iri kuru soğan
5 adet havuç
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı salça
4 kase sıcak su
Tuz
1 çay kaşığı kimyon (İsteğe nazaran arttırılabilir)
1 baş sarımsak

Özbek Pilavı Tanımı Yapılışı

Öncelikle pirinçimizi 1 saat kadar ılık suda ıslatıyoruz.
1 çay bardağı sıvı yağımızı tenceremize koyup ısınmasını sağlıyoruz .
Daha sonra küp küp doğradığımız tavuk etlerimizi ekleyip yeterlice kavuruyoruz.
Suyunu salıp çekene kadar kavuruyoruz.
Akabinde yarım ay biçiminde doğradığımız soğanlarımızı ek ediyoruz biraz karamelize olana kadar kavuruyoruz.
İnce ince julyen doğradığımız havuçlarımızıda ek edip kavurmaya devam ediyoruz .
Havuçlarımızda kavrulunca salçamızı ekliyoruz kavrulmasını sağlıyoruz .
Sıcak suyumuzu ek edip uygunca kaynamasını bekliyoruz .
Suyumuz kaynayınca düzgünce yıkadığımız pirinçimizi tuz ve kimyonumuzu ek edip 1 baş sarımsağımızı yeterlice yıkayıp pilavımızın ortasına koyuyoruz ve kapağını kapatıyoruz.
15-20 dakika kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
Pilavımızı 10 dakika kadar dinlendiriyoruz .
Daha sonra servise hazır arkadaşlar.
Afiyet olsun şimdiden olağanüstü oluyor tavsiye ederim

Not ;benim pirinçim 1 e 2 su kaldırıyor dilerseniz sizde kullandığınız pirinçe nazaran ayarlayabilirsiniz ve isteğe bağlı olarak kırmızı etlede yapılabilir
 

Similar threads

  • Soru
Ziyafet Sofralarınız İçin Efsane Lezzet Özbek Pilavı Tanımı İçin Gereçler 1 tane (büyük boy) tavuk göğüs 1 su bardağı bezelye 1 adet büyük uzunluk soğan 1 adet havuç 2 adet orta uzunluk domates 1/2 (yarım) tatlı kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı tereyağı Sıvı yağ Tuz Köri Karabiber 1 tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Özbek Pilavı Tanımı İçin Malzemeler 2 kase kadar pirinç 2 tane havuç 1 kase haşlanmış nohut 1 tane soğan 3-4 diş sarımsak 250 gram kuşbaşı doğranmış et Tuz, karabiber 1 çay bardağı sıvı yağ Pirinçlerin üzerini geçecek kadar su Özbek Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Özbek Pilavı Tanımı İçin Gereçler Sıvı yağ 2 su bardağı pirinç(tuzlu ılık suda 2 saat bekletelim) Kuzu eti tercihen yoksa dana eti olabilir 1 adet soğan 3 adet havuç(havucun çok olması bu pilava daha çok renk ve lezzet katıyor) 1 tatlı kaşığı salça Tuz 3,5 su bardağı su Özbek Pilavı Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Özbek Pilavı Tanımı İçin Malzemeler Yarım kiloya yakın kuşbaşı et 1,5 su bardağı pirinç 1 tane büyük soğan 2 diş sarımsak 2 tane büyük havuç 30 gr kadar tereyağı 4-5 yemek kaşığı zeytinyağ Tuz, karabiber isteğe nazaran kimyon Özbek Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Tavuklu Özbek Pilavı Tarifi İçin Malzemeler 1 kilo tavuk göğüs (ben kemikli kullandım) 2 su bardağı pirinç 1 su bardağı sıvı yağ 1 büyük baş soğan 1 tane havuç 2 yemek kaşığı kuş üzümü Tuz, karabiber, yedi baharat Üzerine çıkacak kadar sıcak su Tavuklu Özbek Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
Üst Alt