Son konular

Özbek Pilavı

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Özbek Pilavı Tanımı İçin Gereçler
Sıvı yağ
2 su bardağı pirinç(tuzlu ılık suda 2 saat bekletelim)
Kuzu eti tercihen yoksa dana eti olabilir
1 adet soğan
3 adet havuç(havucun çok olması bu pilava daha çok renk ve lezzet katıyor)
1 tatlı kaşığı salça
Tuz
3,5 su bardağı su

Özbek Pilavı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel etimizi kızgın sıvı yağda uygunca kavuralım.
Etimizin lezzetinin kaybolmaması için mühürlüyoruz. Şayet dana etiyse bundan sonra düdüklüde yarım saat kadar pişiriyoruz. Suyunu pilavımızda kullanıyoruz.
Doğradığınız soğanları etimizin içine ek edip biraz daha kavuruyoruz.
Salçasını ve julyen doğradığınız yahut rendelediğimiz havuçları ek edip biraz daha kavuruyoruz.
Sıcak suyumuzu ve tuzumuzu ek ediyoruz. (pirinçlerden evvel suyunu katarsak havuçlar pilavımızda daha hoş renk verecektir)
Kaynadıktan sonra pirinçimizi ek edip 25-30 dk kısık ateşte pişirelim.
Afiyet olsun.
 

Similar threads

  • Soru
Özbek Pilavı Tanımı İçin Gereçler 500 gram tavuk göğsü 2 kase baldo pirinç 1 adet iri kuru soğan 5 adet havuç 1 çay bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı salça 4 kase sıcak su Tuz 1 çay kaşığı kimyon (İsteğe nazaran arttırılabilir) 1 baş sarımsak Özbek Pilavı Tanımı Yapılışı Öncelikle pirinçimizi 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Özbek Pilavı Tanımı İçin Malzemeler 2 kase kadar pirinç 2 tane havuç 1 kase haşlanmış nohut 1 tane soğan 3-4 diş sarımsak 250 gram kuşbaşı doğranmış et Tuz, karabiber 1 çay bardağı sıvı yağ Pirinçlerin üzerini geçecek kadar su Özbek Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Ziyafet Sofralarınız İçin Efsane Lezzet Özbek Pilavı Tanımı İçin Gereçler 1 tane (büyük boy) tavuk göğüs 1 su bardağı bezelye 1 adet büyük uzunluk soğan 1 adet havuç 2 adet orta uzunluk domates 1/2 (yarım) tatlı kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı tereyağı Sıvı yağ Tuz Köri Karabiber 1 tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Özbek Pilavı Tanımı İçin Materyaller 100 gram dana eti 1 adet havuç 1 adet soğan 1,5 su bardağı pirinç 2 yemek kaşığı sıvı yağ 50 gram margarin Tuz karabiber 2,5 su bardağı sıcak su Özbek Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Öncelikle pirinci ıslatalım. Yağları tavaya alıp...
Cevaplar
0
Görüntüleme
4
  • Soru
Özbek Pilavı Tanımı İçin Gereçler 2 su bardağı pirinç 4 tane havuç 1 büyük uzunluk soğan Yarım kilo dana antrikot ya da kuzu kuşbaşı 1 su bardağı et suyu 3 su bardağı sıcak su Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 yemek kaşığı tereyağı Karabiber Tuz Özbek Pilavı Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
Üst Alt