Son konular

Özbek Pilavı

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Özbek Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet kuru soğan
3 adet orta boy havuç
400 gram dana kuşbaşı
3 su bardağı baldo pirinç
2 -3 adet sarımsak
4,5 su bardağı sıcak su (arzuya göre et veya sebze suyu)
Yarım tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Özbek Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Derin bir tencereye kuşbaşı etleri ekleyin ve suyunu çekene kadar kavuralım.
Etler suyunu çekip kavrulduktan sonra yarım su bardağı sıvı yağ ile tereyağını pilav tenceresinin içerisine alalım.
Doğradığınız soğanları ekleyelim ve hafif karamelize oluncaya kadar kavuralım.
Daha sonra jülyen şeklinde doğradığımız havuçları ekleyelim ve karıştıralım.
Havuçlar yumuşayınca pirinçleri ekleyelim ve 3 dakika kadar kavuralım.
Su, tuz ve karabiberi de ekledikten sonra karıştıralım ve 2 -3 adet sarımsağı pilavın ortasına koyup hafifçe bastıralım ve kapağını kapatalım.
5 dakika harlı ateşte, 10 dakika kısık ateşte pişirdikten sonra pilavımız hazırr servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
Özbek Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt