Son konular

Özbek Pilavı

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Özbek Pilavı Tanımı İçin Gereçler
2 su bardağı pirinç
300-400 gr kuşbaşı et
2 adet havuç
3 yemek kaşığı tereyağı
1 çay tabağı ceviz içi
1 baş sarımsak
Tuz, karabiber

Özbek Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Pirinci sıcak suda yirmi dakika kadar bekletin.
O sırada eti düdüklü tencerede yarım saatlik bir ön pişirme yapalım.
Tereyağını pilav tenceresine alın,etleride alın ve kavurun.
Akabinde kibrit formunda kestiğimiz havuçları ve ceviz içini ekleyelim.
Kavurmaya devam edin, akabinde süzdüğümüz pirinci ekleyip,azcık daha kavurup, ortadan ikiye kestiğimiz sarımsağı tam ortaya koyun,kaynar suyu ekleyin.
Ben göz kararı pirincin üstüne çıkacak kadar ekliyorum.
Tuzu da bu basamakta ek edin, karabiberi piştikten sonra birinci beş dakika kapağını hiç açmayın,pilav göz göz olunca çok fazla olmayacak halde karıştırın.Bütün olarak koyduğumuz sarımsağı çıkarın ve demlenmeye bırakın.Afiyetle.
Özbek Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Özbek Pilavı Tarifi İçin Malzemeler 1 büyük kuru soğan 1 adet havuç 3 yemek kaşığı tereyağı 3 yemek kaşığı zeytinyağı 200 gram haşlanmış dana eti 3 su bardağı et suyu 2 su bardağı pirinç 2 baş sarımsak 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz Özbek Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
3
  • Soru
Özbek Pilavı Tarifi İçin Malzemeler 500 gram kuşbaşı et 2 yemek kaşığı tereyağı 1 çay bardağı zeytinyağı 2 adet orta boy soğan 2 adet orta boy havuç 3 su bardağı basmati pirinç (Basmati yoksa normal pirinç koyabilirsiniz) 5,6 su bardağı su 1 yemek kaşığı kuş üzümü Karabiber Tuz 2 top sarımsak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Özbek Pilavı Tanımı İçin Gereçler 2 su bardağı pirinç 4 tane havuç 1 büyük uzunluk soğan Yarım kilo dana antrikot ya da kuzu kuşbaşı 1 su bardağı et suyu 3 su bardağı sıcak su Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 yemek kaşığı tereyağı Karabiber Tuz Özbek Pilavı Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Kurban Bayramına Özel Davet Yemeği Özbek Pilavı (Videolu) Tanımı İçin Gereçler 1 su bardağı sıvıyağ yahut zeytinyağı 2 adet büyük uzunluk soğan 750 gram dana eti 750 gram havuç 1 tatlı kaşığı tuz 4 su bardağı pirinç 4 paket kuş üzümü 2 baş sarımsak Su Kurban Bayramına Özel Davet Yemeği Özbek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Özbek Pilavı Tanımı İçin Malzemeler Yarım kiloya yakın kuşbaşı et 1,5 su bardağı pirinç 1 tane büyük soğan 2 diş sarımsak 2 tane büyük havuç 30 gr kadar tereyağı 4-5 yemek kaşığı zeytinyağ Tuz, karabiber isteğe nazaran kimyon Özbek Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
Üst Alt