Özbek Pilavı Tanımı İçin Gereçler
2 su bardağı pirinç
300-400 gr kuşbaşı et
2 adet havuç
3 yemek kaşığı tereyağı
1 çay tabağı ceviz içi
1 baş sarımsak
Tuz, karabiber
Özbek Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Pirinci sıcak suda yirmi dakika kadar bekletin.
O sırada eti düdüklü tencerede yarım saatlik bir ön pişirme yapalım.
Tereyağını pilav tenceresine alın,etleride alın ve kavurun.
Akabinde kibrit formunda kestiğimiz havuçları ve ceviz içini ekleyelim.
Kavurmaya devam edin, akabinde süzdüğümüz pirinci ekleyip,azcık daha kavurup, ortadan ikiye kestiğimiz sarımsağı tam ortaya koyun,kaynar suyu ekleyin.
Ben göz kararı pirincin üstüne çıkacak kadar ekliyorum.
Tuzu da bu basamakta ek edin, karabiberi piştikten sonra birinci beş dakika kapağını hiç açmayın,pilav göz göz olunca çok fazla olmayacak halde karıştırın.Bütün olarak koyduğumuz sarımsağı çıkarın ve demlenmeye bırakın.Afiyetle.
Özbek Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı pirinç
300-400 gr kuşbaşı et
2 adet havuç
3 yemek kaşığı tereyağı
1 çay tabağı ceviz içi
1 baş sarımsak
Tuz, karabiber
Özbek Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Pirinci sıcak suda yirmi dakika kadar bekletin.
O sırada eti düdüklü tencerede yarım saatlik bir ön pişirme yapalım.
Tereyağını pilav tenceresine alın,etleride alın ve kavurun.
Akabinde kibrit formunda kestiğimiz havuçları ve ceviz içini ekleyelim.
Kavurmaya devam edin, akabinde süzdüğümüz pirinci ekleyip,azcık daha kavurup, ortadan ikiye kestiğimiz sarımsağı tam ortaya koyun,kaynar suyu ekleyin.
Ben göz kararı pirincin üstüne çıkacak kadar ekliyorum.
Tuzu da bu basamakta ek edin, karabiberi piştikten sonra birinci beş dakika kapağını hiç açmayın,pilav göz göz olunca çok fazla olmayacak halde karıştırın.Bütün olarak koyduğumuz sarımsağı çıkarın ve demlenmeye bırakın.Afiyetle.
Özbek Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı