Özbek Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
500 gram kuşbaşı et
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet orta boy soğan
2 adet orta boy havuç
3 su bardağı basmati pirinç (Basmati yoksa normal pirinç koyabilirsiniz)
5,6 su bardağı su
1 yemek kaşığı kuş üzümü
Karabiber
Tuz
2 top sarımsak
Özbek Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak eti kuşbaşı doğrayıp düdüklü tencere ye alalım suyunu ekleyip kapatalım yaklaşık 20 dakika kadar eti haşlayalım.
Haşlanan etlerin suyunu bir kenarı ya ayıralım ve etleri bir tencereye alalım.
Tencerenin altını açıp etler suyunu çekene kadar kavuralım.
Üzerine tereyağını ve sıvı yağını ekleyip etler hafif kızarana kadar 1,2 dakika daha kavuralım.
Daha sonra soğanı yemeklik doğrayalım.
Etlerin üzerine ekleyelim havuçları rendeleyelim ve onu da soğanın üzerine ekleyelim ve kavuralım pirinci yıkayalım ve kavrulan soğanların üzerine ekleyip bir iki dakika kavuralım.
En son üzerine ayırmış olduğumuz et suyundan ekleyip karabiber kuş üzümü ve tuzunu atalım pişmeye bırakalım.
2 top sarımsağı yıkayalım ve pilavın içerisine atalım.
Sarımsak da pilavla beraber pişecek pişen pilavı bir örtüye sararak demlenmeye bırakalım.
Daha sonra içerisindeki sarımsakları yanında yemek için çıkaralım ve pilavı servis tabağına alalım.
Özbek Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
500 gram kuşbaşı et
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet orta boy soğan
2 adet orta boy havuç
3 su bardağı basmati pirinç (Basmati yoksa normal pirinç koyabilirsiniz)
5,6 su bardağı su
1 yemek kaşığı kuş üzümü
Karabiber
Tuz
2 top sarımsak
Özbek Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak eti kuşbaşı doğrayıp düdüklü tencere ye alalım suyunu ekleyip kapatalım yaklaşık 20 dakika kadar eti haşlayalım.
Haşlanan etlerin suyunu bir kenarı ya ayıralım ve etleri bir tencereye alalım.
Tencerenin altını açıp etler suyunu çekene kadar kavuralım.
Üzerine tereyağını ve sıvı yağını ekleyip etler hafif kızarana kadar 1,2 dakika daha kavuralım.
Daha sonra soğanı yemeklik doğrayalım.
Etlerin üzerine ekleyelim havuçları rendeleyelim ve onu da soğanın üzerine ekleyelim ve kavuralım pirinci yıkayalım ve kavrulan soğanların üzerine ekleyip bir iki dakika kavuralım.
En son üzerine ayırmış olduğumuz et suyundan ekleyip karabiber kuş üzümü ve tuzunu atalım pişmeye bırakalım.
2 top sarımsağı yıkayalım ve pilavın içerisine atalım.
Sarımsak da pilavla beraber pişecek pişen pilavı bir örtüye sararak demlenmeye bırakalım.
Daha sonra içerisindeki sarımsakları yanında yemek için çıkaralım ve pilavı servis tabağına alalım.
Özbek Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı