Son konular

Özbek Pilavı

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Özbek Pilavı Tanımı İçin Gereçler
2 su bardağı pirinç
4 tane havuç
1 büyük uzunluk soğan
Yarım kilo dana antrikot ya da kuzu kuşbaşı
1 su bardağı et suyu
3 su bardağı sıcak su
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
Karabiber
Tuz

Özbek Pilavı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Pirinci 1 saat ılık suda ıslayın. Havuçları ince uzun doğrayın. Soğanları ay halinde iri doğrayın. Eti biraz ufak doğrarsanız daha lezzetli olur.
Etimi ben öncesinde düdüklüde pişirdim. Et suyumu ayırdım. Kuzu eti kullanırsanız kavurmak kâfi oluyor. Pilav yapacağınız geniş tencereye soğanları ve zeytinyağını ekleyin.
Kavurun üzerine etleri ve havuçları ekleyin kavurun. Kavrulduğunda üzerine 1 su bardağı sıcak su ekleyin. Kapağını kapatın ve kısık ateşte pişirin.
Suyunu çekince yıkadığınız pirinci ek edin. Kavurmaya devam edin. Et suyunu ekleyin. Tuzunu ve karabiberini ekleyin.
Kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin. Pilavı 10 dakika kadar demlenmeye bırakın ve servis edin. Afiyet olsun
 

Similar threads

  • Soru
Özbek Pilavı Tanımı İçin Materyaller 350 gram et 2 su bardağı pirinç 1 soğan 2 havuç 3 çorba kaşığı kuş üzümü Yağ Tuz Yenibahar Karabiber Tarçın Özbek Pilavı Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Eti sıvı yağ ile evvel mühürleyip sonra kaynatın. Başka yandan pirinci tuzlu sıcak suda bekletin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Özbek Pilavı Tanımı İçin Gereçler 2 su bardağı pirinç 300-400 gr kuşbaşı et 2 adet havuç 3 yemek kaşığı tereyağı 1 çay tabağı ceviz içi 1 baş sarımsak Tuz, karabiber Özbek Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Pirinci sıcak suda yirmi dakika kadar bekletin. O sırada eti düdüklü...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Özbek Pilavı Tarifi İçin Malzemeler 1 büyük kuru soğan 1 adet havuç 3 yemek kaşığı tereyağı 3 yemek kaşığı zeytinyağı 200 gram haşlanmış dana eti 3 su bardağı et suyu 2 su bardağı pirinç 2 baş sarımsak 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz Özbek Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
3
  • Soru
Özbek Pilavı Tarifi İçin Malzemeler Yarım su bardağı sıvı yağ 2 yemek kaşığı tereyağı 1 adet kuru soğan 3 adet orta boy havuç 400 gram dana kuşbaşı 3 su bardağı baldo pirinç 2 -3 adet sarımsak 4,5 su bardağı sıcak su (arzuya göre et veya sebze suyu) Yarım tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Özbek Pilavı Tanımı İçin Malzemeler Yarım kiloya yakın kuşbaşı et 1,5 su bardağı pirinç 1 tane büyük soğan 2 diş sarımsak 2 tane büyük havuç 30 gr kadar tereyağı 4-5 yemek kaşığı zeytinyağ Tuz, karabiber isteğe nazaran kimyon Özbek Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
Üst Alt