Son konular

Özbek Pilavı

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Özbek Pilavı Tanımı İçin Materyaller
350 gram et
2 su bardağı pirinç
1 soğan
2 havuç
3 çorba kaşığı kuş üzümü
Yağ
Tuz
Yenibahar
Karabiber
Tarçın

Özbek Pilavı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Eti sıvı yağ ile evvel mühürleyip sonra kaynatın.
Başka yandan pirinci tuzlu sıcak suda bekletin. Onlar beklerken soğanı küçük küçük doğrayıp sıvı yağda kavurun. Soğanın içine eti ek edin ve karıştırın.
Havuçları rendeleyip içine katın bu sırada sıcak suda beklettiğimiz kuş üzümünü de ek edin.
Hepsini güzelce karıştırın.
En son bekleyen pirinci yıkayıp tencereye ekleyin baharatlarını da kattıktan sonra kaynattığınız etin suyunun 2-3 su bardağı kadarını pilava ek edin. Kapağını kapatıp pişirmeye bırakın. Afiyet olsun.
 

Similar threads

  • Soru
Kurban Bayramına Özel Davet Yemeği Özbek Pilavı (Videolu) Tanımı İçin Gereçler 1 su bardağı sıvıyağ yahut zeytinyağı 2 adet büyük uzunluk soğan 750 gram dana eti 750 gram havuç 1 tatlı kaşığı tuz 4 su bardağı pirinç 4 paket kuş üzümü 2 baş sarımsak Su Kurban Bayramına Özel Davet Yemeği Özbek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Özbek Pilavı Tarifi İçin Malzemeler 500 gram kuşbaşı et 2 yemek kaşığı tereyağı 1 çay bardağı zeytinyağı 2 adet orta boy soğan 2 adet orta boy havuç 3 su bardağı basmati pirinç (Basmati yoksa normal pirinç koyabilirsiniz) 5,6 su bardağı su 1 yemek kaşığı kuş üzümü Karabiber Tuz 2 top sarımsak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Özbek Pilavı Tanımı İçin Gereçler 2 su bardağı pirinç 4 tane havuç 1 büyük uzunluk soğan Yarım kilo dana antrikot ya da kuzu kuşbaşı 1 su bardağı et suyu 3 su bardağı sıcak su Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 yemek kaşığı tereyağı Karabiber Tuz Özbek Pilavı Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Özbek Pilavı Tanımı İçin Gereçler 2 su bardağı pirinç 300-400 gr kuşbaşı et 2 adet havuç 3 yemek kaşığı tereyağı 1 çay tabağı ceviz içi 1 baş sarımsak Tuz, karabiber Özbek Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Pirinci sıcak suda yirmi dakika kadar bekletin. O sırada eti düdüklü...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Tavuklu Özbek Pilavı Tarifi İçin Malzemeler 1 kilo tavuk göğüs (ben kemikli kullandım) 2 su bardağı pirinç 1 su bardağı sıvı yağ 1 büyük baş soğan 1 tane havuç 2 yemek kaşığı kuş üzümü Tuz, karabiber, yedi baharat Üzerine çıkacak kadar sıcak su Tavuklu Özbek Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
Üst Alt