Özbek Pilavı Tanımı İçin Materyaller
350 gram et
2 su bardağı pirinç
1 soğan
2 havuç
3 çorba kaşığı kuş üzümü
Yağ
Tuz
Yenibahar
Karabiber
Tarçın
Özbek Pilavı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Eti sıvı yağ ile evvel mühürleyip sonra kaynatın.
Başka yandan pirinci tuzlu sıcak suda bekletin. Onlar beklerken soğanı küçük küçük doğrayıp sıvı yağda kavurun. Soğanın içine eti ek edin ve karıştırın.
Havuçları rendeleyip içine katın bu sırada sıcak suda beklettiğimiz kuş üzümünü de ek edin.
Hepsini güzelce karıştırın.
En son bekleyen pirinci yıkayıp tencereye ekleyin baharatlarını da kattıktan sonra kaynattığınız etin suyunun 2-3 su bardağı kadarını pilava ek edin. Kapağını kapatıp pişirmeye bırakın. Afiyet olsun.
350 gram et
2 su bardağı pirinç
1 soğan
2 havuç
3 çorba kaşığı kuş üzümü
Yağ
Tuz
Yenibahar
Karabiber
Tarçın
Özbek Pilavı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Eti sıvı yağ ile evvel mühürleyip sonra kaynatın.
Başka yandan pirinci tuzlu sıcak suda bekletin. Onlar beklerken soğanı küçük küçük doğrayıp sıvı yağda kavurun. Soğanın içine eti ek edin ve karıştırın.
Havuçları rendeleyip içine katın bu sırada sıcak suda beklettiğimiz kuş üzümünü de ek edin.
Hepsini güzelce karıştırın.
En son bekleyen pirinci yıkayıp tencereye ekleyin baharatlarını da kattıktan sonra kaynattığınız etin suyunun 2-3 su bardağı kadarını pilava ek edin. Kapağını kapatıp pişirmeye bırakın. Afiyet olsun.