Son konular

Özel Baharat Karışımı İle Kapse Pilavı

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Özel Baharat Karışımı İle Kapse Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
2 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı yasmin pirinç
3 su bardağı su
1 adet tavuk bulyon
Baharat karışımı için;
1 tatlı kaşığı köri
1 tatlı kaşığı cajun baharatı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz biber
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı yeni bahar
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığının ucuyla toz zencefil
2 adet karanfil

Özel Baharat Karışımı İle Kapse Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce küçük bir kapta baharat karışımımızı hazırlayalım, kenarda dursun.
Pirinçlerimizi güzelce, su berrak olana kadar yıkayıp süzgece alalım.
Pirinç tenceresine yağı alalım, eritelim.
Eriyen tereyağının üzerine pirinçleri ekleyelim.
Ocağın altını açıp kavurmaya başlayalım.(bu sırada çok az sıcak su ile bulyonumuzu eritelim. ).
Bütün pirinçler güzelce yağ ile birleşsin.
Pirinçler bağımsızlığını ilan etmeye başladıysa, bulyonu erittiğimiz bardağın tamamını su ile doldurup pilava ekleyelim. Şöyle bir karıştıralım.
Ocağı kısık-orta ateşe getirelim. (elektrikli ocak kullananlar için, ben 4te pilavlarımı demliyorum).
2 bardak suyu da ekleyelim. Baharat karışımını ekleyelim, baharatın tencerenin tamamına eşit dağılması için hafifçe karıştıralım.
Kapağını kapatıp pişmeye bırakalım.
7-8 dakika sonra kontrol edelim.
Ortasından tahta kaşıkla bir delik açtığımızda su ile dolmuyorsa pişmiş demektir.
Şimdi tencereyi ocaktan alalım kapağın altına temiz havlu koyarak en az yarım saat demlenmeye bırakalım, sonra pilavımız hazır.
Afiyet olsun ).

Özel Baharat Karışımı İle Kapse Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Tane Tane Pirinç Pilavı Tanımı İçin Gereçler 1 yemek kaşığı tereyağı 1 su bardağı pirinç 1,5 su bardağı su 1 adet tavuk bulyon Tuz Karabiber Tane Tane Pirinç Pilavı Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Bana nazaran tane tane pilavın en kıymetli koşulu pirinçin çok âlâ yıkanmış olmasıdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Tane Tane Mısırlı Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler 1.5 su bardağı pirinç 1 yemek kaşığı arpa şehriye 1 çay bardağı haşlanmış mısır 1 yemek kaşığı tereyağı 1 küçük kahve fincanı sıvı yağ 1 çay kaşığı tuz 3.5 su bardağı kaynar su Tane Tane Mısırlı Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
19
  • Soru
Safranlı Yasemin Pirinç Pilavı (Davet Sofralarının Kralı) Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı yasemin pirinç ( suriyeli marketlerden alıyorum bizim markalar olmuyor ) 1 kabuk tarçın 5 adet kakule 4-5 adet defne yaprağı 1 et bulyon olmazsa olmazı ( bilhassa ülker bizim mutfak marka kullanıyorum...
Cevaplar
0
Görüntüleme
3
  • Soru
Pirinç Pilavı (Püf Noktaları) Tarifi İçin Malzemeler Yarım çay bardağı arpa şehriyesi (Tel şehriye de olur) 2 su bardağı pirinç Yarım yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı sıvı yağ 2 çay çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı şeker 1-2 damla limon 150 gram çekilmiş kıyma 2,5 su bardağı sıcak su Pirinç...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
  • Soru
İran Pilavı Pirinçi Tarifi İçin Malzemeler 5 su bardağı iran pirinci 1 bulyon Sıvı yağ Kaynar su 1 tatlı kaşığı tuz İran Pilavı Pirinçi Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır İlk olarak; sıvı yağ tencereye alınır. Pirinç süzgeçten yıkanır, ılık suda suyu süzülünceye denk beklenir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
Üst Alt