Özel Baharat Karışımı İle Kapse Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
2 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı yasmin pirinç
3 su bardağı su
1 adet tavuk bulyon
Baharat karışımı için;
1 tatlı kaşığı köri
1 tatlı kaşığı cajun baharatı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz biber
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı yeni bahar
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığının ucuyla toz zencefil
2 adet karanfil
Özel Baharat Karışımı İle Kapse Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce küçük bir kapta baharat karışımımızı hazırlayalım, kenarda dursun.
Pirinçlerimizi güzelce, su berrak olana kadar yıkayıp süzgece alalım.
Pirinç tenceresine yağı alalım, eritelim.
Eriyen tereyağının üzerine pirinçleri ekleyelim.
Ocağın altını açıp kavurmaya başlayalım.(bu sırada çok az sıcak su ile bulyonumuzu eritelim. ).
Bütün pirinçler güzelce yağ ile birleşsin.
Pirinçler bağımsızlığını ilan etmeye başladıysa, bulyonu erittiğimiz bardağın tamamını su ile doldurup pilava ekleyelim. Şöyle bir karıştıralım.
Ocağı kısık-orta ateşe getirelim. (elektrikli ocak kullananlar için, ben 4te pilavlarımı demliyorum).
2 bardak suyu da ekleyelim. Baharat karışımını ekleyelim, baharatın tencerenin tamamına eşit dağılması için hafifçe karıştıralım.
Kapağını kapatıp pişmeye bırakalım.
7-8 dakika sonra kontrol edelim.
Ortasından tahta kaşıkla bir delik açtığımızda su ile dolmuyorsa pişmiş demektir.
Şimdi tencereyi ocaktan alalım kapağın altına temiz havlu koyarak en az yarım saat demlenmeye bırakalım, sonra pilavımız hazır.
Afiyet olsun ).
Özel Baharat Karışımı İle Kapse Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı yasmin pirinç
3 su bardağı su
1 adet tavuk bulyon
Baharat karışımı için;
1 tatlı kaşığı köri
1 tatlı kaşığı cajun baharatı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz biber
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı yeni bahar
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığının ucuyla toz zencefil
2 adet karanfil
Özel Baharat Karışımı İle Kapse Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce küçük bir kapta baharat karışımımızı hazırlayalım, kenarda dursun.
Pirinçlerimizi güzelce, su berrak olana kadar yıkayıp süzgece alalım.
Pirinç tenceresine yağı alalım, eritelim.
Eriyen tereyağının üzerine pirinçleri ekleyelim.
Ocağın altını açıp kavurmaya başlayalım.(bu sırada çok az sıcak su ile bulyonumuzu eritelim. ).
Bütün pirinçler güzelce yağ ile birleşsin.
Pirinçler bağımsızlığını ilan etmeye başladıysa, bulyonu erittiğimiz bardağın tamamını su ile doldurup pilava ekleyelim. Şöyle bir karıştıralım.
Ocağı kısık-orta ateşe getirelim. (elektrikli ocak kullananlar için, ben 4te pilavlarımı demliyorum).
2 bardak suyu da ekleyelim. Baharat karışımını ekleyelim, baharatın tencerenin tamamına eşit dağılması için hafifçe karıştıralım.
Kapağını kapatıp pişmeye bırakalım.
7-8 dakika sonra kontrol edelim.
Ortasından tahta kaşıkla bir delik açtığımızda su ile dolmuyorsa pişmiş demektir.
Şimdi tencereyi ocaktan alalım kapağın altına temiz havlu koyarak en az yarım saat demlenmeye bırakalım, sonra pilavımız hazır.
Afiyet olsun ).
Özel Baharat Karışımı İle Kapse Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı