Özel Soslu Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler
4 adet yufka
İç harcı için;
4 adet orta boy patates
1 adet soğan
2 yemek kaşığı tereyağ
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Sosu için;
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı un
Üzeri için;
Çörek otu
Özel Soslu Çıtır Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle iç harcı hazırlanır. Patatesler soyulup haşlanır ve ardından ezilir.
Sıvı yağ tavaya alınıp üzerine ince doğranmış soğanlar ilave edilip kavrulur.
Kavrulan soğana ezilmiş patatesler ve tereyağı eklenip kavurmaya devam edilir.
En son tuz-karabiber de eklenip karıştırılır, altı kapatılır.
Sos için tüm malzemeler çırpılıp hazır edilir.
Tezgaha 1 adet yufka serilir.
Hazırladığımız sostan her yerine gelecek şekilde güzelce sürülür.
Üzerine tekrar bir yufka serilir ve aynı şekilde sostan sürülür.
Ardından yufka önce artı şeklinde dörde bölünür sonra her bir parçası 4 e bölünecek şekilde tekrar kesilir (resimlerde mevcut).
Kenarlarına patatesli harçtan koyulup sarılır.
Sarıp tepsiye dizdiğimiz böreklerin üzerine kalan sostan bolca sürülür, arzuya göre çörek otu serpilip 200 derecelik fırına verilir.
Üzeri kızarınca fırından alınıp servis edilir.
Özel Soslu Çıtır Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
4 adet yufka
İç harcı için;
4 adet orta boy patates
1 adet soğan
2 yemek kaşığı tereyağ
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Sosu için;
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı un
Üzeri için;
Çörek otu
Özel Soslu Çıtır Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle iç harcı hazırlanır. Patatesler soyulup haşlanır ve ardından ezilir.
Sıvı yağ tavaya alınıp üzerine ince doğranmış soğanlar ilave edilip kavrulur.
Kavrulan soğana ezilmiş patatesler ve tereyağı eklenip kavurmaya devam edilir.
En son tuz-karabiber de eklenip karıştırılır, altı kapatılır.
Sos için tüm malzemeler çırpılıp hazır edilir.
Tezgaha 1 adet yufka serilir.
Hazırladığımız sostan her yerine gelecek şekilde güzelce sürülür.
Üzerine tekrar bir yufka serilir ve aynı şekilde sostan sürülür.
Ardından yufka önce artı şeklinde dörde bölünür sonra her bir parçası 4 e bölünecek şekilde tekrar kesilir (resimlerde mevcut).
Kenarlarına patatesli harçtan koyulup sarılır.
Sarıp tepsiye dizdiğimiz böreklerin üzerine kalan sostan bolca sürülür, arzuya göre çörek otu serpilip 200 derecelik fırına verilir.
Üzeri kızarınca fırından alınıp servis edilir.
Özel Soslu Çıtır Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı