Özel Soslu Közlü Patates Salatası (Muhteşem Ferahlık) Tanımı İçin Materyaller
3 tane patates
3 tane kapya biber
Yarım çay bardağı bezelye
1 tane havuç
5 tane kornişon turşu
3 kol taze soğan
1 tutam maydanoz
1 tutam dere otu
1 tutam ince kıyım nane
Tuz
Sosu için
1 su bardağı yoğurt
4 yemek kaşığı mayonez
Biraz zeytinyağı
5 – 6 damla limon
1 diş sarımsak tercihen
Özel Soslu Közlü Patates Salatası (Muhteşem Ferahlık) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikler biberler çatalla delimerek fırında 200 derecede közlenir. Patatesler küp küp doğrandıktan sonra haşlamaya bırakılır.
Bezelye ve yarım ay doğranmış havuç küçük bir tencerede haşlanır.
Kornişon turşu küp doğranır, maydanoz, dere otu, taze soğan ve nane ince ince kıyılır.
Közlenen biber küp olacak biçimde doğranır. Bir kasede patates, haşlanan havuç ve bezelye, kıyılan yeşillikler toplanır ve üstüne tuz atılır.
Diğer bir kasede yoğurt, mayonez, zeytinyağı, ezilmiş sarımsak ve limon damlaları sıkılıp karıştırılır.
Sos patateslerin olduğu kaseye gezdirilir boşaltılır. Patatesler çok ezilmeden harmanlanır ve servis edilir. Afiyet olsun
3 tane patates
3 tane kapya biber
Yarım çay bardağı bezelye
1 tane havuç
5 tane kornişon turşu
3 kol taze soğan
1 tutam maydanoz
1 tutam dere otu
1 tutam ince kıyım nane
Tuz
Sosu için
1 su bardağı yoğurt
4 yemek kaşığı mayonez
Biraz zeytinyağı
5 – 6 damla limon
1 diş sarımsak tercihen
Özel Soslu Közlü Patates Salatası (Muhteşem Ferahlık) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikler biberler çatalla delimerek fırında 200 derecede közlenir. Patatesler küp küp doğrandıktan sonra haşlamaya bırakılır.
Bezelye ve yarım ay doğranmış havuç küçük bir tencerede haşlanır.
Kornişon turşu küp doğranır, maydanoz, dere otu, taze soğan ve nane ince ince kıyılır.
Közlenen biber küp olacak biçimde doğranır. Bir kasede patates, haşlanan havuç ve bezelye, kıyılan yeşillikler toplanır ve üstüne tuz atılır.
Diğer bir kasede yoğurt, mayonez, zeytinyağı, ezilmiş sarımsak ve limon damlaları sıkılıp karıştırılır.
Sos patateslerin olduğu kaseye gezdirilir boşaltılır. Patatesler çok ezilmeden harmanlanır ve servis edilir. Afiyet olsun