Paçanga Böreği Tanımı İçin Malzemeler
2 adet yufka
2 adet orta uzunluk patates ( rendelenmiş)
5-6 dilim pastırma (pastırma yerine tavuk göğsüde tercih edilebilir)
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1 çay kaşığı tuz
Karabiber
Toz biber
1 çay bardağı süt
Galete unu
Paçanga Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavamıza biraz yağ dökelim sonra biberleri pastırmayı ve rendelenmiş patatesleri ekleyip kavuralım
Kavurduktan sonra baharatları ekleyip pişirelim.
Pişirdikten sonra soğumaya bırakalım.
İç harcını soğuduktan sonra yufkaların içine yerleştirin saralım üçgen formda sarılacaktır.
Sarıp süte büsbütün batıralım ve galeta ununa bulayıp tepsimize dizelim ( şayet vaktiniz varsa bir saat boyunca buzdolabına koyarsak daha çok çıtır çıtır oluyor)
Daha sonra evvelden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 25 dakika boyunca pişirelim.
Not=) pastırma yerine küçük küçük doğranmış tavuk göğsünü de koyabilirsiniz iç harcımızı isteğe nazaran değiştirebilirsiniz.
Paçanga Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 adet yufka
2 adet orta uzunluk patates ( rendelenmiş)
5-6 dilim pastırma (pastırma yerine tavuk göğsüde tercih edilebilir)
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1 çay kaşığı tuz
Karabiber
Toz biber
1 çay bardağı süt
Galete unu
Paçanga Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavamıza biraz yağ dökelim sonra biberleri pastırmayı ve rendelenmiş patatesleri ekleyip kavuralım
Kavurduktan sonra baharatları ekleyip pişirelim.
Pişirdikten sonra soğumaya bırakalım.
İç harcını soğuduktan sonra yufkaların içine yerleştirin saralım üçgen formda sarılacaktır.
Sarıp süte büsbütün batıralım ve galeta ununa bulayıp tepsimize dizelim ( şayet vaktiniz varsa bir saat boyunca buzdolabına koyarsak daha çok çıtır çıtır oluyor)
Daha sonra evvelden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 25 dakika boyunca pişirelim.
Not=) pastırma yerine küçük küçük doğranmış tavuk göğsünü de koyabilirsiniz iç harcımızı isteğe nazaran değiştirebilirsiniz.
Paçanga Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı