Padişah Lokumu Nasıl Yapılır?

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Coin
175,520
Padişah Lokumu Naısl yapılır resimli tarifi

Cok guzel bir lezzet tarifi vereceğim sizler ehem yapımı kolay hemde cok lezzetli harika bir lokum tarifi vermek istiyorum nefis bir tatlı olduğuna emin olabilirisnizİşte Padişah lokumu tarifimiz;

Padişah Lokumu İcin Gereken Malzemeler

15 su bardağı un
15 su bardağı şeker
1 paket kakao
2 paket hindistan cevizi
1 lt sut

Kreması icin Gereken Malzemeler

1 paket krem şanti
1 su bardağı su

Padişah Lokumu'nun Hazırlanışı

İlk once un şeker kakao bir tencereye boşaltılıp orta dereceli ateşte uzerine sutu yavaş yavaş karıştırılarak boşaltılır Oldukca koyu bir kıvam elde edilene kadar tel karıştırıcıyla karıştırılır dibinin tutmamasına dekkat etmelisinizHindistan cevizlerinin tepsiye yayın tamamen kaplaması gerekiyor ben 15 paket kullandım daha sonra koyu kıvamdaki karışımı tepsiye boşaltıp bir spatula yardımı ile yayın

Guzelce tepsiye yayılan karışım buzdolabına koyuluken diğer taraftan uzerindeki sosu hazırlanmaya başlayabilirsinizBunun icin krem şantinin icindeki iki paketi derin bir kaba boşaltılır uzerine 1 bardak soğuk su ilave edilerek karıştırılır oda koyu bir kıvama gelince buzdolabında bir sure bekletmelisiniz

Soğuyan lokum tepsisinin uzerine krem şanti bir spatula yardımı ile surulurVe buzdolabına tekrar koyulur akşamdan yapılırsa daha iyi olur ertesi gun yapılan karışım bir bıcak yardımı ile şekildeki gibi kesilip rulo yapılır ve servise sunulur işte bu kadar Afiyet olsun

imagespadisahlokumunasilyapilir5ad3c78c369ec

Üst Alt