Padişah Lokumu Naısl yapılır resimli tarifi
Cok guzel bir lezzet tarifi vereceğim sizler ehem yapımı kolay hemde cok lezzetli harika bir lokum tarifi vermek istiyorum nefis bir tatlı olduğuna emin olabilirisnizİşte Padişah lokumu tarifimiz;
Padişah Lokumu İcin Gereken Malzemeler
15 su bardağı un
15 su bardağı şeker
1 paket kakao
2 paket hindistan cevizi
1 lt sut
Kreması icin Gereken Malzemeler
1 paket krem şanti
1 su bardağı su
Padişah Lokumu'nun Hazırlanışı
İlk once un şeker kakao bir tencereye boşaltılıp orta dereceli ateşte uzerine sutu yavaş yavaş karıştırılarak boşaltılır Oldukca koyu bir kıvam elde edilene kadar tel karıştırıcıyla karıştırılır dibinin tutmamasına dekkat etmelisinizHindistan cevizlerinin tepsiye yayın tamamen kaplaması gerekiyor ben 15 paket kullandım daha sonra koyu kıvamdaki karışımı tepsiye boşaltıp bir spatula yardımı ile yayın
Guzelce tepsiye yayılan karışım buzdolabına koyuluken diğer taraftan uzerindeki sosu hazırlanmaya başlayabilirsinizBunun icin krem şantinin icindeki iki paketi derin bir kaba boşaltılır uzerine 1 bardak soğuk su ilave edilerek karıştırılır oda koyu bir kıvama gelince buzdolabında bir sure bekletmelisiniz
Soğuyan lokum tepsisinin uzerine krem şanti bir spatula yardımı ile surulurVe buzdolabına tekrar koyulur akşamdan yapılırsa daha iyi olur ertesi gun yapılan karışım bir bıcak yardımı ile şekildeki gibi kesilip rulo yapılır ve servise sunulur işte bu kadar Afiyet olsun
imagespadisahlokumunasilyapilir5ad3c78c369ec
Cok guzel bir lezzet tarifi vereceğim sizler ehem yapımı kolay hemde cok lezzetli harika bir lokum tarifi vermek istiyorum nefis bir tatlı olduğuna emin olabilirisnizİşte Padişah lokumu tarifimiz;
Padişah Lokumu İcin Gereken Malzemeler
15 su bardağı un
15 su bardağı şeker
1 paket kakao
2 paket hindistan cevizi
1 lt sut
Kreması icin Gereken Malzemeler
1 paket krem şanti
1 su bardağı su
Padişah Lokumu'nun Hazırlanışı
İlk once un şeker kakao bir tencereye boşaltılıp orta dereceli ateşte uzerine sutu yavaş yavaş karıştırılarak boşaltılır Oldukca koyu bir kıvam elde edilene kadar tel karıştırıcıyla karıştırılır dibinin tutmamasına dekkat etmelisinizHindistan cevizlerinin tepsiye yayın tamamen kaplaması gerekiyor ben 15 paket kullandım daha sonra koyu kıvamdaki karışımı tepsiye boşaltıp bir spatula yardımı ile yayın
Guzelce tepsiye yayılan karışım buzdolabına koyuluken diğer taraftan uzerindeki sosu hazırlanmaya başlayabilirsinizBunun icin krem şantinin icindeki iki paketi derin bir kaba boşaltılır uzerine 1 bardak soğuk su ilave edilerek karıştırılır oda koyu bir kıvama gelince buzdolabında bir sure bekletmelisiniz
Soğuyan lokum tepsisinin uzerine krem şanti bir spatula yardımı ile surulurVe buzdolabına tekrar koyulur akşamdan yapılırsa daha iyi olur ertesi gun yapılan karışım bir bıcak yardımı ile şekildeki gibi kesilip rulo yapılır ve servise sunulur işte bu kadar Afiyet olsun
imagespadisahlokumunasilyapilir5ad3c78c369ec